Evenimentul Zilei > Justitie > Un celebru personaj care făcea legea în București, decizie radicală. „Vor să mă omoare”
Un celebru personaj care făcea legea în București, decizie radicală. „Vor să mă omoare”

Un celebru personaj care făcea legea în București, decizie radicală. „Vor să mă omoare”

Este nemulțumit din cauza tratamentului primit în închisoare și susține acesta ar fi de-a dreptul inuman.

Aflat în detenție, de mai multă vreme, un personaj foarte cunoscut în lumea „gri” a Capitalei, din urmă cu două decenii, a luat o decizie radicală în ultima perioadă. Fane Căpățână, pe numele adevărat Ștefan Dinu, este nemulțumit de tratamentul de care beneficiază la Penitenciarul Giurgiu și cere audiență la ministrul Justiției. Conform celor de la cancan.ro, bărbatul a intrat în greva foamei de 22 de zile. Și refuză în continuare să mai mănânce.

„Vor să mă omoare! Am trimis zeci de petiții către Ministerul Justiției în care am explicat că ce se întâmplă aici nu este în regulă. Mi-au refuzat tratamentul medical, eu am steatoză ultimul grad. Am trecut prin mai mute penitenciare, dar aici e iadul pe pământ. La Giurgiu, cu bani poți să faci orice. Pe holuri sunt deținuți care umblă ca zombie din cauza consumului de stupefiante. Și pe această cale cer audiență la ministrul Justiției ca să-i explic ce se întâmplă aici și să denunț toată mafia!”,a declarat Ștefan Dinu pentru sursa citată.

Nemulțumirile lui sunt mai vechi. Aici, la Penitenciarul Giurgiu, legea nu operează în niciun fel, drepturi nu există, ci numai obligații și așa am fost pedepsit de două ori disciplinar de către același ofițer, David Claudiu, din motive bizare, după ce fusesem amenințat de șeful Serviciului de Prevenire, domnul Orzan. Arăt că la Penitenciarul Giurgiu se întâmplă abuzuri de neimaginat, ba mai mult, a fost arestat comisarul șef Antonescu – pentru corupție – și mai mulți deținuți sunt bătuți, pe care IML nu-i examinează, chipurile fiindcă nu au bani în cont”, afirma Fane Căpățână cu ceva timp în urmă.

„Deși am formulat plângere la Inspecția Judiciară, plângere ce este semnată de încă 25 de deținuți, împotriva doamnei judecătopr Coman Claudia – și cu probe irefutabile – domnul inspector șef Lucian Netejoru clasează din nou cauza, la fel ca alte cauze înaintea acesteia cu probe și dovezi irefutabile.

De aceea vă depun și această comunicare a ds. nr. 734/1/373/2018 împotriva căreia am formulat plângere și cer totodată protecție împotriva cadrelor Penitenciarului Giurgiu, a șefului SIPA dl Orzan și doamnei judecător de supraveghere Coman Claudia – care se comportă precum un milițian torționar și-mi fabrică rapoarte de pedepsire împreună cu persoanele sus-menționate, pentru abuz de putere și îngrădirea tuturor drepturilor mele legitime”, se mai plângea deținutul, care continua să-și exprime nemulțumirea.

„Arăt și subliniez faptul că, personal, cred că persoanele cu funcții arătate mai sus acționează la comandă și-mi rezerv dreptul de a dezvălui numele și funcțiile în cazul că nu se opresc cu măsurile represive și relele tratamente împotriva mea.

Arăt și subliniez că sunt condamnat la 10 ani și o lună pentru înșelăciune și uzurpare de calități oficiale, per total, prejudiciul fiind de 500 de euro, bani pe care i-am restituit și m-am împăcat cu părțile vătămate și totuși fiind condamnat la o pedeapsă distructivă, fără să parte vătămată, numai pentru legitimația contrafăcută de polițist. Aceste represiuni au rolul de a mă reduce la tăcere și rapoartele sunt singurele în toate pedepsele executate până în prezent.”

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: