Evenimentul Zilei > International > Un avocat vienez și un român au jefuit o bătrână de 20 de lingouri de aur
Un avocat vienez și un român au jefuit o bătrână de 20 de lingouri de aur

Un avocat vienez și un român au jefuit o bătrână de 20 de lingouri de aur

Un jaf ”ca la carte” pus la cale de un avocat austriac și de un român, avea toate șansele să facă istorie, dacă unul din cei implicați nu ar fi cedat. Cei doi bărbați au jefuit o pensionară, furându-i 20 de lingouri de aur. Unul din ei însă a cedat și a recunoscut totul. La doi ani de la jaf a fost prins și al doilea.

Un avocat austriac și un român în vârstă de 42 de ani au plănuit în urmă cu doi ani furtul a 20 de lingouri de aur, circa 20 de kg, de la o pensionară de 78 de ani din Viena. Femeia era  prietenă a avocatului, astfel că acesta știa exact unde ține comoara.

Avocatul și românul s-au cunoscut la Viena, într-o pizzerie. După ce au mâncat și au băut, avocatul a povestit despre prietena sa bogată. Așa s-a născut ideea de a o jefui pe bătrână. Valoarea prăzii: 700.000 de euro.

Prima tentativă de furt a avut loc pe 23 septembrie 2017. S-a dovedit atunci că lingourile nu erau în seif, așa cum credea avocatul, care îi furnizase românului fotografii detaliate cu sistemul de alarmă din apartament, cu locul unde era seiful și codul acestuia.

În final avocatul a aflat exact ascunzătoarea (un compartiment secret, sub un raft fals din lemn, în capul unui dulap din sufragerie), iar pe 9 octombrie, românul a intrat din nou în apartamentul femeii, în timp ce avocatul a invitat-o pe aceasta la o plimbare.

La scurt timp după furt însă, avocatul a clacat și s-a predat poliției, mărturisind toată întâmplarea, inclusiv numele complicelui său. Austriacul fost condamnat anul trecut la trei ani și jumătate de închisoare și a fost exclus din barou. Nici acum nu se știe ce l-a determinat pe acesta să pună la cale jaful. ”Am stricat totul. Am adus numai rușine pentru fosta mea profesie. Mama mea suferă mult pentru ceea ce am făcut”, a mai declarat fostul avocat în timpul procesului. Potrivit presei austriece, câștiga în medie 6.000 de euro lunar, deține două apartamente și un depozit de valori mobiliare consistent.

Pentru a compensa prejudiciul, fostul avocat dorește acum să-și lichideze toate bunurile și să transfere încasările femeii de 78 de ani.

Între timp, românul, care a fugit imediat din Austria cu prada, a fost prins în Serbia în luna decembrie, în baza unui mandat de arestare european. Joi el va fi interogat pentru prima dată de procuratura austriacă.

Sursa: Ziarul Românesc Austria

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: