Evenimentul Zilei > Actualitate > Un an de închisoare pentru o femeie care nu plătește pensia alimentară
Un an de închisoare pentru o femeie care nu plătește pensia alimentară

Un an de închisoare pentru o femeie care nu plătește pensia alimentară

O femeie din Constanţa, care a refuzat să plătească pensia alimentară fiicei sale în vârstă de 16 ani, a fost condamnată la un an de închisoare. Din 2011, de când a divorţat de tatăl acesteia, aşa zisa mamă nu a plătit nici un leu copilului, deşi a fost obligată, în 2011, de instanţa de judecată.

Femeia a divorţat de soţul ei în 2011. Fiica, care a fost înfiată de cei doi soţi, a rămas în custodia tatălului, iar mama trebuia să-i plătească pensia de întreţinere, în cotă de 1/4 din venitul minim net lunar pe economie, de la pronunțarea hotărârii până la majoratul minorei. Intrucât nu a achitat nici măcar un leu, în 2015, i-a formulat plângere o penală, iar femeia a fost trimisă în judecată.

Judecătoria Constanţa a condamnat-o, la sfârşitul anului trecut, la un an de închisoare, însă aceasta a formulat recurs. Ea a recunoscut în instanţă că a avut, constant, venituri, însă nu a dorit să-i plătească fiicei pensia. Femeia a formulat recurs, urmând ca Tribunalul să se pronunţe definitiv în acest caz, scrie replicaonline.ro. Constănţeanca speră la o pedeapsă mai uşoară.