Un alt avocat din Baroul Bihor, urmărit penal de procurorii DNA. Acuzaţii: "Şi-a ajutat un coleg cercetat pentru spălare de bani"

Un alt avocat din Baroul Bihor, urmărit penal de procurorii DNA. Acuzaţii: "Şi-a ajutat un coleg cercetat pentru spălare de bani"

Procurorii DNA Oradea au început urmărirea penală faţă de Simona Neaga, avocat în cadrul Baroului Bihor, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de încercare de determinare a mărturiei mincinoase în dosarul în care este cercetat un alt avocat.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în 9 ianuarie, avocata Neaga i-a adresat expresii şi cuvinte ameninţătoare unei persoane audiate ca martor, pentru a o determina, prin constrângere morală, să dea declaraţii care să nu-l învinovăţească pe inculpatul Cătălin Ioan Porţan, avocat în cadrul Baroului Bihor.

  • Şantaj revoltător la adresa unui magistrat: "Ai trei copii şi nu ştii ce te aşteaptă!"

Avocatul Călin Ioan Porţan are calitatea de inculpat în dosarul 103/P/2013, instrumentat de Serviciul teritorial Oradea, fiind cercetat pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor. 'Avocata Simona Neaga a participat, în 9 ianuarie, la audierea martorului, substituindu-l pe apărătorul ales al inculpatului Porţan', precizează DNA.

Ne puteți urmări și pe Google News