Evenimentul Zilei > Monden > Un actor celebru a primit un diagnostic crunt. Schimbările care l-au ajutat să supraviețuiască
Un actor celebru a primit un diagnostic crunt. Schimbările care l-au ajutat să supraviețuiască

Un actor celebru a primit un diagnostic crunt. Schimbările care l-au ajutat să supraviețuiască

Actorul Dragoș Bucur a mărturisit că diabetul l-a ajutat să scape de alte probleme de sănătate, după ce s-a autoeducat și și-a schimbat radical stilul de viață.

Când un om este diagnosticat cu diabet, o afecțiune mortală, viaţa lui se schimbă profund. Bolnavul trebuie să aibă grijă ce şi cât mănâncă, iar cei diagnosticaţi cu diabet de tip 1 sunt de cele mai multe ori dependenţi de insulină şi ajung să facă sute de injecţii.

În general, cauzele sunt genetice iar boala nu poate fi prevenită.

Actorul a aflat în 2002 că are diabet, iar de atunci și-a schimbat stilul de viață, ceea ce l-a ajutat foarte mult.

„Nu e o boală care să te îngenuncheze. Nu știu cum să spun, dar sunt 2 categorii de oameni care aud asta, diabeticii și nondiabeticii. Diabeticii cam știu despre ce vorbesc eu, există un soi de autoeducare pe care trebuie s-o aplici și odată făcută asta, lucrurile devin mult mai ușoare decât îți închipui, și pe mine chestia asta m-a ajutat. Eu glumesc uneori și spun că dacă nu aveam diabet, aveam multe alte boli. Dar având diabet, a trebuit să elimin multe alte lucruri dăunătoare din viața mea”, spune actorul, potrivit site-ului știrileprotv.ro.

Dragoș are puterea să recunoască faptul că această boală l-a disciplinat „foarte mult” și, oricât de dureros ar părea, susține că nu regretă „cu adevărat” că suferă de diabet.

„Pentru nondiabetici e chestia asta, mamă, când auzi de diabet e așa ceva … știi din filme, ai mai auzit pe la televizor, o chestie, așa, foarte ciudată. Nu e așa! Pur și simplu e o afecțiune care îți mai reglează cantitatea de zahăr din sânge. Trebuie să găsești un echilibru între cât mănânci și câtă insulină îți faci. Și asta te duce la matematică, la nutriție, la echilibru, la cunoașterea felului în care corpul tău reacționează în diverse situații. Ce să zic? Repet, pe mine m-a ajutat.

Nu spun că dacă aș putea să mă vindec mâine nu m-aș vindeca, Doamne ferește! Dar nu regret cu adevărat că mi s-a întâmplat treaba asta, că am avut foarte multe lucruri de câștigat pe lângă”, a mai spus Dragoș Bucur, conform aceleiași surse.

Peste 800.000 de români sunt bolnavi de diabet la nivel naţional, respectiv 12,4% din nivelul populaţiei țării.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: