Evenimentul Zilei > Actualitate > Umilit de patronul său din Danemarca, un român s-a răzbunat şi şi-a făcut dreptate în instanţă. Ce sumă impresionantă a primit în urma înjosirii suferite
Umilit de patronul său din Danemarca, un român s-a răzbunat şi şi-a făcut dreptate în instanţă. Ce sumă impresionantă a primit în urma înjosirii suferite

Umilit de patronul său din Danemarca, un român s-a răzbunat şi şi-a făcut dreptate în instanţă. Ce sumă impresionantă a primit în urma înjosirii suferite

Un român a muncit ca un sclav în Danemarca, iar patronul său nu i-a permis să-şi ia nicio zi liberă. Din cauza stresului şi a oboselii, bărbatul a ajuns la spital, însă a decis să-şi facă dreptate şi l-a dat pe fostul său şef în judecată.

În 2014, Dănuţ a plecat în Danemarca pentru a-şi ajuta familia. Acasă şi-a lăsat iubita şi tatăl pensionar. Bărbatul a reuşit să-şi găsească repede de lucru într-un restaurant, însă experienţa sa a fost înfiorătoare. Proprietarul, un chinez, i-a promis românului că-i va oferi salariu de o mie de euro pe lună, cazare şi două mese gratuite, însă, nimic din promisiunile acestea nu s-a materializat.

Românul a lucrat la restaurant fără posibilitatea de a-şi lua liber. Ba mai mult, conaţionalul a declarat presei că a fost umilit în repetate rânduri, iar banii pe care îi lua pentru programul infernal şi tratamentul inuman erau puţini, precizează ştirileprotv.ro.

"Am lucrat exact ca pe plantaţia din China,îincepeam la ora 11 – 12 ziua şi terminam în jur de 12 noaptea. Şi am muncit de pe 20 iunie 2014 până pe 5 octombrie 2014, zi de zi, fără nicio zi liberă."

Ieşeanul a fost angajat ca bucătar, însă atribuţiile sale depăşeau ceea ce era trecut în contract. Spăla inclusiv toaletele clienţilor şi ale angajaţilor. În perioada iernii, bărbatul a cedat şi a ajuns la spital din cauza unor infecţii în sânge survenite în urma mediului şi ritmului în care lucre.

După recuperare, Dănuţ a apelat la o asociaţie din Danemarca care l-a ajutat să-şi facă dreptate în instanţă, şi, din fericire, experienţa s-a încheiat în favoareasa. Dănuţ a câştigat daune în valoare de 115.000 de euro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: