Evenimentul Zilei > Actualitate > Umberto ECO: “Reţelele de socializare au dat posibilitatea unor legiuni de IMBECILI să aibă dreptul la cuvânt”
Umberto ECO: “Reţelele de socializare au dat posibilitatea unor legiuni de IMBECILI să aibă dreptul la cuvânt”

Umberto ECO: “Reţelele de socializare au dat posibilitatea unor legiuni de IMBECILI să aibă dreptul la cuvânt”

Reţelele de socializare au devenit principalul canal de comunicare în ziua de azi. Fie că vorbim de persoane publice sau de oameni care nu au legătură cu spaţiul public, toţi aleg să transmită mesaje prin asemenea canalele de comunicare.

Scriitorul şi filosoful italian Umberto Eco a vorbit, despre acest subiect, în faţa studenţilor universităţii din Torino, unde fusese invitat pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa în “Comunicare şi Mass-Media”.

 “Reţelele de socializare au oferit dreptul la opinie unor legiuni de imbelici care până acum îşi exprimau părerea doar în baruri, în faţa unui pahar de vin, fără să facă vreun rău comunităţii. Camarazii lor îi reduceau imediat la tăcere. Dar acum au acelaşi drept la cuvânt precum un laureat al premiului Nobel”, a declarat Umberto Eco, informează Digi24.ro, citând gazetaromanească.com.

De asemenea, Umberto Eco i-a sfătuit pe jurnaliști „să filtreze cu o echipă de specialiști informațiile de pe internet, pentru că nimeni nu este în stare să priceapă astăzi dacă un site este credibil sau nu”.