Evenimentul Zilei > Actualitate > ULUITOR. A fost descoperit un avion dispărut în urmă cu 54 de ani
ULUITOR. A fost descoperit un avion dispărut în urmă cu 54 de ani

ULUITOR. A fost descoperit un avion dispărut în urmă cu 54 de ani

Autoritățile chiliene au anunțat că mai mulți alpiniști au descoperit avionul Douglas DC-3, dispărut în Anzi, în 1961. La bordul aeronavei se aflau 34 de persoane, dintre care 8 erau fotbaliștii echipei Green Cross.

Componenții echipei Green Cross, jucători, antrenori și alți oficiali, se aflau la bordul avionului Douglas DC-3 și se întoceau la Santiago de Chile, după ce evoluaseră într-o partidă în orașul Orosno. Avionul s-a prăbușit în Munții Anzi, în 1964 și nu a existat niciun supraviețuitor dintre cele 34 de persoane aflate la bord. Cauzele accidentului au rămas necunoscute, iar autoritățile au renunțat la căutări după o lună și jumătate.

Duminică, mai mulți alpiniști au anunțat că au descoperit epava, dar au refuzat să indice locul exact, pentru a nu mai trezi sentimente dureroase membrilor familiilor celor dispăruți.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.