Iată, mai jos, ce a scris colegul nostru: „Citez din memorie, deși am revista «Flacăra» de atunci.
De după marele meci Benfica – Universitatea Craiova 0-0, pe Estadio da Luz, în fața a 80.000 de spectatori, semifinala Cupei UEFA, când Adrian Păunescu s-a autointitulat «rămasul nostru special acasă» și a publicat, în miez de noapte, corespondența lui Ovidiu Ioanițoaia. Începea cam așa:
– Cum a fost, Ovidiu?
– Extraordinar! Era să murim acolo!
– Cine a jucat cel mai bine?
– Ciupitu. Și peste toți, Cămătaru.
– Bine, hai, dictează, că telefonul costă mult…
Era 6 aprilie 1983.

Ovidiu Ioanițoaia lansează miercuri, adică poimâine, emisiunea «Prietenii lui Ovidiu», pe GSP Tv, de la 20.00. Mi-ar plăcea să cred că mă număr printre prietenii lui. Dar nu am așa pretenții…
Apropo, când Gazeta Sporturilor i-a dedicat o ediție specială la împlinirea a 70 de ani, am scris un editorial intitulat «Profesionistul». Plecasem de la definiția marelui Radu Cosașu despre marele Ioan Chirilă: «El s-a numit Cronicarul».
M-a sunat Cătălin Tolontan atunci: «O să punem titlul tău pe copertă. E cel mai adevărat».
Ovidiu Ioanițoaia. Profesionistul”.

CV-ul unui cronicar de legendă

Ovidiu Ioanițoaia a împlint 74 de ani și face parte din „Generația de Aur” a legendarilor noștri cronicari de sport, alături de Ioan Chirilă, Radu Cosașu, Cristian Țopescu, George Stanca sau Ion Cupen.

Ioanițoaia a studiat la liceul „Ion Maiorescu” din Giurgiu, după care a urmat cursurile „Institutului de Limbi Străine” din București, unde a învățat engleza, franceza, italiana și poloneza.

A început în 1968 colaborarea cu ziarul Sportul, în prezent Gazeta sporturilor. Ovidiu Ioanițoaia a scris timp de 14 ani la revista Flacăra, împreună cu Adrian Păunescu.

În 1991 a fondat și condus ziarul Sportul Românesc, poreclit și „Sportul Roșu”, pentru că numele ziarului era de un roșu aprins. În 1997 l-a părăsit a creat un nou ziar, Pro Sport, o adevărată lovitură de presă. Ulterior, ntr-o mișcare surpriză, a părăsit acest ziar împreună cu majoritatea echipei redacționale, întorcându-se la ziarul rival, Gazeta Sporturilor, al cărui director este și acum. Ioanițoaia a publicat șase cărți cu interviuri și reportaje:

Din martie 1995 a realizat la Pro TV „Procesul Etapei”, o emisiune sportivă în direct cu cea mai mare audiență din Romania și, mai apoi, „Recursul etapei”, la Antena 1.