Acestea vor fi primele ședințe după ce Viorica Dăncilă, președintele partidului și  premierul României a fost desemnată candidat al PSD pentru alegeri. Social – democrații pregătesc Congresul partidului, care va avea loc pe 3 august.

Şedinţa BPN se va desfăşura la sediul partidului din Kiseleff, iar social-democraţii se pregătesc pentru Congresul PSD din 3 august. Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Vaslui, întrebată despre coordonatorul campaniei electorale a PSD, că va anunţat în CEx care este echipa de campanie şi strategia partidului în campania pentru alegerile prezidenţiale. Pe 3 august PSD are Congres, în vederea lansării candidatului formaţiunii la prezidenţiale, care va fi Viorica Dăncilă.

De asemenea, preşedintele PSD a declarat că Eugen Teodorovici ar fi potrivit pentru funcţia de premier, dacă PSD va câştiga alegerile prezidenţiale. Dăncilă a adăugat că va face o propunere în acest sens după ce va discuta în Comitetul Executiv Naţional al partidului.

Prezentă la Vaslui, Viorica Dăncilă a fost întrebată cu ce persoană ar face cel mai bun tandem, în cazul în care ar ajunge preşedinte, iar ea a răspuns că are în vedere un nume, dar că trebuie să discute în Comitetul Executiv al partidului acest aspect. Întrebată dacă Eugen Teodorovici ar fi potrivit pentru funcţia de prim-ministru, Viorica Dăncilă a răspuns: „Categoric, da”.

În şedinţa anterioară a BPN al PSD Gabriela Firea şi-a retras candidatura la prezidenţiale.

Totodată, secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat, marţi la Antena 3, că timpul de pregătire al partidului pentru prezidenţialele din toamnă este „destul de strâns”, iar din 10 august social-democraţii ar trebui să înceapă strângerea de semnături pentru sprijinirea candidatului la scrutinul pentru şefia statului.

Ulterior reuniunilor PSD, Firea a anunţat că intenţionează să candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, precizând că nu s-a pus problema să îşi retragă candidatura la prezidenţiale pentru a avea susţinerea partidului la Primăria Muncipiului Bucureşti.

 

 

Te-ar putea interesa și: