Studiul s-a axat pe câteva tipuri de personalitate cum ar fi: introvertit, extrovertit, agreabil, deschis, conștiincios sau nevrotic.
Studiul a concluzionat că oamenii introvertiți au făcut aceleași lucruri într-o săptămână, iar extrovertiții au fost mult mai deschişi alegând să se întâlnească cu necunoscuţi şi să încerce lucruri noi. Oamenii agreabili au fost considerați cei mai aglomerați în weekend-uri.
Cercetările au arătat că oamenii constiincioși nu au tendința de a contacta aceeași persoană de două ori într-o perioadă scurtă de timp. Studiul RMIT a concluzionat, de asemenea, că există diferențe mari de utilizare a telefonului între bărbați și femei.  Femeile prietenoase și pline de compasiune au avut tendința de a avea cele mai multe apeluri telefonice decât oricine altcineva, în timp ce femeile nevrotice au dat  telefoane târziu în noapte.
Nan Gao, autorul principal al studiului si student în cadrul Universitatii RMIT, a declarat ca rezultatele au fost foarte incitante si au arătat multe despre personalitatea unei persoane:  “Multe dintre obiceiurile și comportamentele noastre sunt făcute  inconștient, dar, atunci când sunt analizate, ne spun multe despre cine suntem într-adevăr pentru a ne înțelege mai bine“, a declarat Nan Gao.
Studiul a fost realizat, de data aceasta, cu persoane din SUA . Dar, pentru viitorul proiect al echipei  RMIT se vor testa australieni pentru a vedea dacă rezultatele sunt aceleaşi, notează Daily Mail.