Sancțiunea a venit după ce doi suporteri au intrat pe teren la meciul cu Spania, iar în tribună au existat scandări xenofobe și petarde aruncate pe teren. România era recidivistă la acest capitol și era aproape imposibil să scape de sancțiunea Comisiei de Disciplină a UEFA.

Pe lângă partida cu Norvegia care va fi cu porțile închise, UEFA a mai dictat o etapă cu porțile închise, sancțiune care se va activa dacă vor mai exista incidente provocate de fani în următorul an. Practic, dacă la meciul cu Suedia vor exista noi probleme, România va disputa sigur următoarea partidă de pe teren propriu și va risca o suspendare și mai drastică din partea UEFA.

Conform articolului 73 din Regulamentul Disciplinar al UEFA, la meci pot asista maximum 200 de spectatori din tabăra oaspete.

Potrivit gsp.ro, FRF va solicita la UEFA permiterea accesului copiilor sub 14 ani pentru ca „tricolorii” să aibă parte de susținere. Dacă forul european va aproba cererea, se va repeta episodul de la Craiova – AEK Atena, din turul 3 preliminar al Europa League, când oltenii au jucat cu copii în tribune. Craiovenii au pierdut atunci cu 0-2. În astfel de cazuri, fiecare grup de 10 copii este însoțit de un adult.