Panică în UDMR. Fugarul Gergely Olosz se află sub control judiciar la Budapesta. Ce spun autorităţile maghiare

Panică în UDMR. Fugarul Gergely Olosz se află sub control judiciar la Budapesta. Ce spun autorităţile maghiare

Fostul senator UDMR, Gergely Olosz se află în control judiciar pe teritoriul Ungariei, unde a fost arestat de către aurorităţile maghiare, la mijlocul lunii martie. Judecătorii unui tribunal de la Budapesta nu au putut, încă, să dezbată cererea de extrădare a lui Olosz deoarece autorităţile din domeniul justiţiei din România nu au trimis documentaţia completă.

O decizie finală în acest caz va fi luată de către Curtea de Apel Budapesta, potrivit rtnews.ro

Vineri, instanţa de la Budapesta a înştiinţat autorităţile române să trimită motivarea sentinţei privative de libertate pronunţate pe numele fostului senator în data de 20 decembrie 2018.

Ne puteți urmări și pe Google News

Judecătorul de şedinţă din Ungaria  a menţionat în motivarea încheierii că nu are sentinţa definitivă pronunţată în a doua instanţă, instanţa din România trimiţând transmis doar un fragment al sentinţei, fără informaţii cu privire la proces, şi nici motivarea completă a sentinţei definitive.

În aceste condiţii, pentru luarea unei decizii Tribunalul Budapesta solicită autorităţilor române să rectifice lipsa documentelor menţionate mai sus, până pe 20 mai

Olosz, fusese condamnat în România definitiv anul trecut şi fusese dat în urmărire internaţională la începutul lui 2019.

Potrivit rechizitoriului DNA, în 2010 Olosz a primit bani de la patru antreprenori, pentru ca firmele acestora să primească contracte avantajoase, politicianul folosindu-se de faptul că ocupase în trecut funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Foloasele materiale au fost în valoare de peste 500.000 de euro

Gergely Olosz a fost ales în 2012 în Parlamentul României, de pe listele UDMR.