Evenimentul ZileiEVZ SpecialUDMR da lovitura de grație partenerilor de la USR -PLUS. „Îl susținem pe premierul Florin Cîțu”

UDMR da lovitura de grație partenerilor de la USR -PLUS. „Îl susținem pe premierul Florin Cîțu”

UDMR da lovitura de grație partenerilor de la USR -PLUS. „Îl susținem pe premierul Florin Cîțu”
Vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat miercuri, în plină criză politică că premierul Florin Cîțu are în continuare susținerea partidului pe care îl conduce. El spune că actualul prim-ministru „a condus cu responsabilitate și cu multă empatie Guvernul”.

Demiterea din funcția de ministru al Sănătății a pluseristului Vlad Voiculescu nu i-a impresionat pe participanții la coaliție, deși alianța USR-PLUS a anunțat că nu îl mai susține pe primul-ministru.

UDMR anunță că îl va susține în continuare pe Florin Cîțu

„Sigur, este o situaţie nedorită, dificilă, peste care trebuie să trecem, fiindcă această coaliţie şi acest Guvern şi-a asumat un rol important, o responsabilitate importantă şi, cum am mai spus, nu putem să acceptăm că soarta coaliţiei stă într-un singur ministru. Trebuie să mergem mai departe şi nu există alternativă la această coaliţie. Şi sunt convins că USR PLUS va veni cu o nominalizare foarte repede. Va fi o discuţie în coaliţie şi nu se pune problema să ne gândim la alte variante”, a declarat vicepremierul Kelemen Hunor, miercuri, pentru Agerpres.

Nu se pune problema ca UDMR să se gândească la schimbarea premierului, a precizat Kelemen Hunor.

Florin Cîţu are susţinerea noastră în continuare, a condus cu responsabilitate şi cu multă empatie Guvernul, până acum, şi sunt convins că va avea această posibilitate să conducă mai departe Guvernul. Trebuie să trecem peste această situaţie. Da, pentru toată lumea este o situaţie nedorită, dar nu se pune problema să ne gândim la schimbarea primului ministru, să reluăm discuţiile, să aruncăm ţara într-o instabilitate politică şi nu putem transmite nici cetăţenilor, nici societăţii la modul general, dar nici partenerilor noştri externi că nu suntem în stare să gestionăm o situaţie politică şi permanentă. Ne întoarcem într-o criză politică, nu este de acceptat”, a adăugat președintele UDMR.

„Remanierea e treaba prim-ministrului”

„Este nevoie de maturitate şi nu trebuie să punem condiţii unii altora, fiindcă remanierea e treaba prim-ministrului şi el, când face o astfel de remaniere, anunţă remanierea şi Guvernul trebuie să meargă mai departe. Deci, din acest punct de vedere, eu apelez la responsabilitatea colegilor noştri şi la o discuţie calmă în coaliţie în zilele următoare”, a mai spus Kelemen Hunor, scrie B1.

Și asta în condițiile în care USR-PLUS a anunțat că va boicota ședințele de Guvern prezidate de premierul Cîțu.


Accesează: