Cîțu: O să asigur interimatul până când USR PLUS va veni cu o nouă propunere de ministru. VIDEO

Cîțu: O să asigur interimatul până când USR PLUS va veni cu o nouă propunere de ministru. VIDEO

Miercuri seară, premierul a anunțat că președintele Iohannis a acceptat numirea sa ca interimar la Sănătate, în locul lui Vlad Voiculescu, ministrul USR demis din funcție.

"Ca urmare a refuzului domnului Dan Barna de a prelua interimatul, i-am făcut o nouă propunere președintelui, în persoana mea, propunere care a fost acceptată. O să preiau interimatul la Ministerul Sănătății până când USR PLUS va veni cu o nouă propunere de ministru.

În continuare, rămâne o prioritate pentru noi să asigurăm cele 1600 de paturi de la secțiile ATI și să gestionăm această perioadă decisivă a pandemiei. Mâine voi susține două conferințe online, una cu toți directorii de DSP, iar a doua cu toți directorii de spitale Covid. Tot mâine ne vom întruni la Guvern să adoptăm o serie de acte normative, acte foarte importante, care nu suportă amânare", a declarat liberalul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul a avut miercuri după-amiază o întâlnire cu șeful DSU, Raed Arafat, conducerea INSP și secretarii de stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu și Andreea Moldovan.

Criză de proporții la Sănătate, în plină pandemie

Vicepremierul Dan Barna a refuzat să preia interimatul la Ministerul Sănătății, care nu poate rămâne prea mult timp fără conducere în plină pandemie. Ordinul de marți anunțat de secretarul de stat Andreea Moldovan, fără să fi informat premierul, ar urma să fie declarat ilegal și urmează să fie retras din MO, relatează Digi 24.

Potrivit postului TV, Dan Barna nu a fost încântat de decizia remanierii lui Vlad Voiculescu, dar nici nu a ripostat clar, nici nu a lansat un avertisment în discuțiile private cu Florin Cîțu, deși intervenția sa publică de miercuri a fost dură. Surse USR au afirmat că Dan Barna l-a avertizat pe Cîțu că decizia sa nu va rămâne fără consecințe. Barna ar fi încercat să-l convingă, în privat, pe premier să îl mențină pe Vlad Voiculescu, asigurând că acesta va corecta ceea ce îl nemulțumește pe Cîțu.

Premier: România ocupă locul 4 în UE privind persoanele vaccinate anti-COVID cu ambele doze

 Tot miercuri, anterior întâlnirii menționate, premierul a lansat un mesaj pozitiv pe pagina sa de Facebook. " Suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate. România ocupă locul 4 în topul țărilor din UE privind persoanele vaccinate anti-COVID cu ambele doze. Avem un nou record de vaccinări în ultimele 24 de ore: 76.590 de persoane", a precizat Florin Cîțu.

Potrivit acestuia, au fost deschise noi fluxuri și capacitatea de vaccinare în România depășește 115.000 de persoane pe zi. "Vă încurajez pe toți să vă vaccinați! Cu toții vrem să scăpam de pandemie și să ne întoarcem la viețile de dinainte. Revenirea la normalitate este la îndemâna noastră și ține de fiecare dintre noi", a mai scris prim-ministrul, evitând însă o referire directă la atacul liderului USR de miercuri.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că România ocupă locul 4 în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze de vaccin.

Cine se luptă pe locul gol lăsat de Voiculescu. Cîțu știe numele viitorului ministru