Evenimentul Zilei > Politica > Opoziția jubilează după revocarea lui Vlad Voiculescu: „Ministerul Sănătății funcționa în afara Guvernului”
Opoziția jubilează după revocarea lui Vlad Voiculescu: „Ministerul Sănătății funcționa în afara Guvernului”

Opoziția jubilează după revocarea lui Vlad Voiculescu: „Ministerul Sănătății funcționa în afara Guvernului”

Principalii lideri ai partidelor de opoziție și-au exprimat satisfacția după ce Vlad Voiculescu a fost revocat din funcția de ministru al Sănătății, de către premierul Florin Cîțu.

Revocarea din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, i-a făcut pe politicienii opoziției să jubileze. Aceștia și-au exprimat satisfacția în spațiul public, declarându-se satisfăcuți de gestul premierului Florin Cîțu.

PSD nu este de acord cu revenirea lui Nelu Tătaru la conducerea Ministerului Sănătății, deși acesta s-a arătat disponibil să preia mandatul.  Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu susţine că preşedintele Iohannis, premierul Cîţu şi întreaga coaliţie au protejat timp de patru luni „un ministru catastrofă”.

 

Alexandru Rafila.

O revocare perfect justificată, susține Rafila

Revocarea lui Vlad Voiculescu este perfect justificată şi reprezintă un gest de responsabilitate al premierului Florin Cîţu, a declarat deputatul PSD Alexandru Rafila.

„Considerăm că este perfect justificată revocarea lui Vlad Voiculescu. Noi am solicitat acest lucru nu pentru că domnul Vlad Voiculescu era de la USR PLUS ci pentru că rolul său ca ministru al sănătății era să răspundă nevoilor populației din România în gestionarea acestei pandemii. S-a dovedit total incapabil să o facă.

Am ajuns în situația în care Ministerul Sănătății funcționa în afara Guvernului României așa cum funcționa, de fapt, în afara nevoii de asigurare a sănătății publice pentru cetățeni. Consider că este un gest de responsabilitate a prim-ministrului, vine târziu, e adevărat. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni și luni a dus la pierderea controlului pandemiei”, a declarat Alexandru Rafila.

Gabriela Firea, PSD
Gabriela Firea, PSD

Gabriela Firea: „A plecat Diamantul pur”

Senatorul PSD Gabriela Firea a reacționat la plecarea lui Vlad Voiculescu tot într-o postare pe Facebook. Aceasta a declarat că a plecat „Diamantul pur” dar va fi înlocuit cu „tatăl diamantului”.

„A plecat «Diamantul Pur», s-a făcut cărbune, dar vine tatăl diamantului! A plecat și doamna secretar de stat ruptă de realitate! Să sperăm că vor numi un om normal, competent, uman! Vai de bolnavi! Vai de medici! Vai de noi!  Revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu pentru mulți români care și-au pierdut viața sau și-au distrus sănătatea!”, a scris Gabriela Fire ape Facebook.

Ea a continuat arătând că în ultimele patru luni președintele și premierul l-au protejat pe Vlad Voiculescu, pe care îl consideră un ministru catastrofă.

„Sunt 4 luni în care au ars spitale, în care morții de COVID au fost batjocoriți, în care bolnavii în stare gravă au fost evacuați din spital în miez de noapte, în care pacienții au murit cu zile din cauza avariilor de la instalațiile cu oxigen.4 luni în care Iohannis a tăcut complice, iar Cîțu și întreaga Coaliție a Austerității au protejat acest ministru catastrofă!

PNL, USR+ și UDMR sunt obligați să nominalizeze un profesionist care știe să repare dezastrul produs de Voiculescu și care știe ce trebuie făcut pentru a depăși această criză sanitară”, a reacţionat Firea.

AUR, Claudiu Tarziu
AUR, Claudiu Tarziu

AUR își asumă meritele pentru demitere

Partidul AUR și-a asumat meritele pentru demiterea lui Vlad Voiculescu și a secretarului de stat Andreea Moldovan. Într-o conferință de presă, senatorul Claudiu Târziu, copreședintele AUR, a declarat că așteaptă și demiterea lui Raed Arafat de la conducerea DSU.

„Ne bucurăm că eforturile noastre, ale AUR, singurul partid de opoziţie, încep să dea roade. Nu suntem integral satisfăcuţi, întrucât era obligatorie şi demiterea sau demisia domnului Raed Arafat, care se face la fel de vinovat pentru bâlbâielile şi măsurile aberante, luate nu doar în ultimele luni, ci în ultimul an. Mai mult decât atât, îl suspectăm pe domnul secretar de stat, şef al DSU, de intenţia de a submina economia naţională, întrucât toate măsurile dictate de domnia sa, în calitate de comandant al operaţiunii, au dus la un dezastru economic”, a declarat Claudiu Târziu.

Klaus Iohannis a semnat revocarea lui Voiculescu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Vlad Voiculescu a fost revocat de premierul Florin Cîțu. Pe lângă el a mai fost demisă și Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcţia de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul Sănătăţii”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.