Ucraina, “satisfăcută”

Ucraina, “satisfăcută”

Într-o declaraţie făcută jurnaliştilor ucrainieni după anunţarea deciziei în cazul litigiului cu România, ministrul adjunct al afacerilor externe de la Kiev, Alexander Kupchişin, s-a declarat satisfăcut cu soluţia rezultată, amintind că este o victorie “recunoaşterea” Insulei Şerpilor.

“O decizie foarte importantă a Curţii vizează recunoaşterea porţiunii maritime teritoriale care aparţine de Insula Şerpilor şi care descrie un arc de cerc de 12 mile marine. Totuşi insula nu a fost recunoscută ca punct de demarcaţie, neproducând deci efecte în creşterea zonei economice exclusive ce ţine de Ucraina”, a susţinut responsabilul, citat de agenţia UNIAN.

Declaraţia lui Kupchişin e făcută după toate canoanele diplomatice, ea încercând să minimizeze eşecul evident al Ucrainei de a-şi impune fie şi parţial punctul de vedere în diferendul cu România.

În condiţiile unei opinii publice sensibile la subiectul delimitării maritime, Kievul pare să încerce să deturneze sensul verdictului de la Haga, mutând subiectul asupra Insulei Şerpilor, deşi formaţiunea geologică nici măcar n-a fost parte a diferendului cu Bucureştiul.

Citiţi şi:

România a câştigat la puncte în faţa Ucrainei “Decizia Curţii pune lucrurile pe un făgaş normal” “Un mare succes”

Ne puteți urmări și pe Google News