"Ucraina, pedepsită de Rusia"

"Ucraina, pedepsită de Rusia"

Ucraina a fost pedepsită de Rusia pentru că a dorit să devină membru NATO, a declarat azi ministrul energiei, Iuri Prodan, prezent la Bruxelles, la întâlnirea Naftogaz-Gazprom-UE.

Mai mult, Prodan a mai spus că Rusia e "furioasă" şi "foarte agresivă" faţă de Ucraina din cauza apropierii acesteia faţă de UE şi NATO.

" Aţi văzut politica Rusiei asupra Georgiei, politică pe care aceasta încearcă să o extindă şi asupra Ucrainei ", a mai spus ministrul ucrainean.    Rusia nu a mai participat la întâlnirea Naftogaz-Gazprom-UE

Decizia a venit după ce preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, anunţase că reprezentanţii Gazprom, ai societăţii naţionale ucrainene Naftogaz, ai guvernelor rus şi ucrainean şi ai Uniunii Europene se vor întâlni azi la Bruxelles.

Întâlnire între Gazprom şi Naftogaz

Reprezentanţi ai companiei ruse Gazprom şi ai cele ucrainene Naftogaz s-au reunit în cursul nopţii trecute, pentru a găsi o soluţie la criza gazelor, au anunţat agenţiile ruse de presă.

Disputa gazelor dintre Moscova şi Kiev s-a accentuat şi mai mult ieri, după ce reţeaua ucraineană de gazoducte care aprovizionează Europa cu gaz rusesc intrând în paralizie totală, în timp ce Uniunea Europeană ridica simţitor tonul pentru a cere soluţionarea crizei.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA 14:15 Citiţi şi CE: Rusia ar putea relua furnizarea gazului

Ne puteți urmări și pe Google News