Într-o conferinţă de presă la Kiev, Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armate ucrainene, a anunţat că cel puţin doi militari au fost ucişi şi opt au fost răniţi, de la consolidarea armistiţiului semnat în data de 5 august, între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi.

"În ultimele 24 de ore, doi soldaţi ucraineni au fost ucişi şi opt răniţi", a declarat Lisenko, potrivit Agerpres. În noaptea de vineri spre sâmbătă, separatiştii şi emisarii Kievului şi ai Moscovei au semnat un memorandum în nouă puncte vizând consolidarea armistiţiului şi crearea unei zone tampon.

De cealaltă parte, Lev Şlosberg, politician rus de opoziţie, a anunţat că cel puţin 80 de militari ruşi au fost ucişi, în luna august, în confruntările care au avut loc în estul Ucrainei. Acesta a prezentat mărturiile unor membri ai unităţilor speciale ruse, care au spus că au fost trimişi în regiunea separatistă ucraineană Lugansk, pentru a participa la un exerciţiu militar.

"Am ieşit într-o zonă deschisă. Am fost atacaţi. Optzeci de militari au fost ucişi. Eu am fost rănit. Mi s-a spus că doar zece am scăpat cu viaţă", a precizat militarul rus, potrivit Mediafax.