Dorinel Munteanu a trăit ieri cele mai mari emoţii de când a revenit la Universitatea Cluj. Echipa s-a salvat in extremis de la retrogradarea în Liga a III-a după ce a învins acasă Mechtel Câmpia Turzii, dar şi după ce a fost ajutată indirect de FC Bihor. Stimulaţi financiar – după cum s-a aflat la Arad – de conducerea „Şepcilor roşii”, orădenii i-au înfundat pe cei de la ACU.

Culmea, vestea că fotbaliştii de la FC Bihor au fost stimulaţi financiar vine chiar de la antrenorul secund al oră-denilor, Mircea Fodor! „FC Bihor a jucat azi (n.r. – ieri), la ACU, pe cea mai mare primă din retur”, a spus acesta. În urma egalului cu ACU Arad, fiecare jucător de la FC Bihor ar urma să încaseze 4.000 de euro. „Ştiu că bihorenii au jucat pe bani buni, dar nu pot dovedi de la cine au luat sumele”, a precizat Costel Bogoşel, antrenor-jucător la ACU Arad. Deşi FC Bihor nu mai avea niciun obiectiv, jucătorii au sărbătorit la final, în vestiar, cu un entuziasm de nedescris.

Reîntors la „U” Cluj după experienţa nefericită de la Steaua, Munti nu este sigur că va mai rămâne acolo. „A fost o tensiune prea mare în ultimele etape. Am avut o responsabilitate uriaşă, mai ales că am preluat echipa în urmă cu nouă etape. Am avut numeroase probleme aici. Mă bucur că am salvat Universitatea de la retrogradare. Ne-au salvat şi cei de la Bihor. Le mulţumesc pentru asta. Nu i-am motivat financiar. Nu sunt convins că voi mai rămâne antrenor. Am avut o înţelegere cu preşedintele doar pentru nouă etape”, ne-a spus fostul internaţional.

"Mă bucur că am salvat Universitatea de la retrogradare. Ne-au salvat şi cei de la FC Bihor. Dar n-avem condiţii pentru Liga a II-a."Dorinel Munteanu, antrenor la Universitatea ClujMUNTI SE PLÂNGE
 
„Totul e precar la Universitatea”
 
Munteanu se plânge de infrastructura precară de la Universitatea: „N-am niciun plan de viitor cu Universitatea, ceea ce este un lucru rău. Dar nici n-am cum să am, pentru că, sincer, n-avem deloc condiţii pentru a juca în Liga a II-a. În acest moment, nu ne putem îndeplini obiectivul pe care îl avem pentru anul viitor, să promovăm în Liga I. Totul este precar, de la terenuri până la stadion şi la chestiuni financiare”.
 
„Neamţul” insinuează că fotbaliştii săi au jucat „pe nasturi” în ultimele etape din Liga a II-a: „E lipsă acută de bani din cauza crizei. Noroc că unii jucători înţeleg acest lucru. Îmi pare bine că am un grup unit lângă mine, dar acest lucru nu va merge la nesfârşit. Deocamdată, nu avem patron. Problema financiară trebuie rezolvată cât mai repede”. Ultimul finanţator al Universităţii a fost Vasile Onacă, patronul grupului alimentar Oncos, dar acesta s-a retras de la club imediat după plecarea lui Dorinel Munteanu la Steaua. Cât a stat la Universitatea, Onacă a investit aproximativ 2 milioane de euro.