TVR reia Cerbul de Aur

TVR reia Cerbul de Aur

Prima ediţie din acest an a Festivalului Cerbul de Aur, intitulată „Cerbul de Aur... de la alb-negru la color“, va fi organizată pe 1 martie, potrivit unei Hotărâri a Consiliului de Administraţie a Societăţii Române de Televiziune (SRTV), relatează Mediafax.

Ediţia va celebra 40 de ani de la debutul festivalului, în 1968.

De asemenea, postul public va relua, tot în martie, formatul „Ploaia Steluţelor“, emisiunea- concurs cu copii urmând să intre în grilă în prima jumătate a lunii. TVR a mai infirmat, prin Dana Deac, zvonurile potrivit cărora vedeta Andreea Marin va părăsi postul, după ce emisiunea acesteia - „Surprize, Surprize“ - a luat sfârşit. „Am bătut palma cu Andreea pentru a continua împreună. Nu pot să zic despre ce emisiune este vorba, dar vă asigur că nu e vorba despre «Surprize». S-a terminat cu «Surprizele »“, a spus Deac. „Cerbul“, anulat în ultimii doi ani Alexandru Sassu, preşedintele-director general al SRTV, a anunţat încă din luna decembrie că Festivalul Cerbul de Aur va avea, în acest an, două ediţii - una la Bucureşti, în martie, şi una la Braşov, în august. „Cerbul de Aur... de la alb-negru la color“, de la Bucureşti, va reuni toţi câştigătorii ediţiilor precedente ale competiţiei muzicale, într-o ediţie aniversară. Ediţia de la Braşov a Cerbului va avea loc în formatul deja consacrat şi sub direcţia Marianei Şoitu.

Utima ediţie a Festivalul Cerbul de Aur a avut loc în septembrie 2005. În 2006, TVR a anunţat că festivalul îşi va schimba locul de desfăşurare pentru „reinventarea brandului“, pentru ca mai apoi să anuleze complet evenimentul, motivând lipsa unui buget aferent. Festivalul nu s-a desfăşurat nici anul trecut. CA al TVR a mai aprobat încheierea unui contract cu Prime Time World Broadcast, companie a lui Valeriu Lazarov, pentru emisiunea „Ploaia Steluţelor“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit lui Horia Romanescu, director al Direcţiei Programe, emisiunea va fi reluată de TVR 1, într-un format „înnoit“, „complex“. „Emisiunea va cuprinde o secţiune de cântat şi una de dans. Concurenţii vor fi copii, însă noi sperăm să atragem mai multe categorii de public“, a spus acesta.