Etapa de 213 kilometri, dintre Wanze şi Arebnerg, a cuprins şi şapte sectoare de caldarâm, care a provocat fragmentarea plutonului în mici grupuri, după mai multe accidente. Hushovd şi Cancellara – câştigătorul cursei Paris-Roubaix – au făcut parte din grupul fruntaş de şase rutieri.

Niciunul dintre cei doi nu este un pretendent serios la victoria finală în Turul Franţei, însă din grupul fruntaş au făcut parte luxemburghezul Andy Schleck (Saxo Bank) şi campionul mondial Cadel Evans.

Hushovd a câştigat sprintul final în faţa britanicului Geraint Thomas, rutierul echipei Sky urcând până pe locul doi pentru evoluţia de ieri. Bradley Wiggins, ocupantul locului patru în ediţia de anul trecut a Turului Franţei, a încheiat etapa cu o întârziere de 53 de secunde, alături de rusul Denis Menchov – fost câştigător al Tururilor Italiei şi Spaniei.

Favoritul principal şi campionul în exerciţiu, spaniolul Alberto Contador, a ajuns la sosire la un minut şi 13 secunde în urma lui Hushovd, în timp ce Lance Armstrong – americanul care are şapte victorii în Turul Franţei – a pierdut două minute şi opt secunde faţă de cei şase rutieri din primul grup. Armstrong ocupă locul 18 în ierarhia generală, la 2 minute şi 30 de secunde de tricoul galben.