Evenimentul Zilei > Actualitate > Turcescu se întoarce cu „Nucleara” pentru Primăria Capitalei! Toți la mâna lui Băsescu…
Turcescu se întoarce cu „Nucleara” pentru Primăria Capitalei! Toți la mâna lui Băsescu…

Turcescu se întoarce cu „Nucleara” pentru Primăria Capitalei! Toți la mâna lui Băsescu…

Intrarea pe ultima sută de metri a lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei a tulburat apele politicii de pe Dâmbovița.

Dacă până la acest anunț lucrurile păreau să curgă în favoarea independentului Nicușor Dan, susținut atât de PNL, partidul cu cea mai mare cotă electorală în aceste zile și la ultimele două runde de alegeri, prezidențiale și europarlamentare, cât și de alianța USR-Plus, acum nimic nu mai e sigur.

Și asta pentru că, potrivit majorității analiștilor, fostul președinte al României ar urma să ia din voturile celor de centru-dreapta sau tradițional anti-PSD, la fel cu susținătorii celor trei formațiuni, fapt ce ar putea netezi calea Gabriele Firea spre un nou mandat de primar general al Bucureștiului.

Mai ales că, pe partea stângă, amenințarea candidaturii lui Victor Ponta, lider al Pro România, dar fost președinte al PSD și premier din partea acestei formațiuni, a dispărut.


Anunțul lui Băsescu strică toate socotelile Dreptei

Dilema lui Băsescu. A fi sau a nu fi candidat la Primăria Capitalei


Acum, fostul jurnalist și actualul parlamentar PMP lansează un scenariu-bombă, care explică în ce fel Traian Băsescu ar putea ajunge din nou, după mai bine de 16 ani, în funcția de primar al Capitalei.

„Sa zicem asa, ca sintem la jumatatea lunii septembrie, ca mai sint zece zile pînă la momentul alegerilor si, ce sa vezi, in absolut toate sondajele Traian Basescu este dat favorit ca intenție de vot cu muuuulte procente in fata lui Nicusor Dan”, scrie Robert Turcescu.

„Voi, sustinatorii si/sau votantii lui Nicusor Dan, ii veti cere candidatului PNL-USR-PLUS sa se retraga din cursa electorală pentru ca voturile sa nu se risipeasca si sa fie invins astfel candidatul PSD, madam Firea?”, întreabă, retoric, fostul jurnalist.

„Ei, acum sa va vad… ”, încheie, ironic, parlamentarul PMP.


Traian Băsescu, planuri mari la Primăria Capitalei. Când face anunțul oficial

Băsescu se amuză pe seama candidaturii lui Tăriceanu: „O să-l bat de o să-l snopesc!”

Reamintim că PMP ar fi fost dispus să susțină candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Generală a Municipiului București și candidați comuni la sectoare, dar negocierile au eșuat din cauza opoziție USR față de candidatura lui Mihai Neamțu, din partea PMP.

Ulterior acestui eșec, fostul președinte Traian Băsescu a anunțat că ar putea să candideze la Primăria Generală, dar a amânat în repetate rânduri o decizie tranșantă, până aproape în ultimul moment, luni seara, probabil în speranța că negocierile cu formațiunile ce-l susțin pe Nicușor Dan se vor relua sub auspicii mai favorabile.