Evenimentul Zilei > Politica > Tudose despre manualul de sport a lui Pop: „Să ne prezinte manualul lui de colorat. Are tot dreptul!”
Tudose despre manualul de sport a lui Pop: „Să ne prezinte manualul lui de colorat. Are tot dreptul!”

Tudose despre manualul de sport a lui Pop: „Să ne prezinte manualul lui de colorat. Are tot dreptul!”

Premierul Mihai Tudose a declarat, referitor la manualul de educație fizică care ar urma să fie introdus în învățământ, că domnul ministrul Liviu Pop poate să ne prezinte și „manualul de colorat pentru educație fizică și sport” pe data de 15 septembrie.

„Este dreptul lui să-și imagineze așa ceva”, a declarat premierul referitor la intenția ministrului Educației de a impune elevilor la educație fizică un manual.

„La Facultatea de Educație Fizică și Sport se fac cursursuri pe manuale. dar hai sa invatam copiii sa se miste, sa alerge, sa se dezvolte corespunzator…si mai putin dupa manual. Daca la ora e sport stam tot cu manualul in clasa…Nu stiu cum arata caietul de teme pentru acasa”, a declarat premierul 

„O sa aprofundam subiectul cu domnul ministru. Eu sunt convins ca a fost o gluma”, a punctat premierul Tudose, într-un interviu pentru Antena 3.

Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, a explicat, la un post tv, că introducerea manualului de educație fizică nu înseamnă că se vor înjumătăți orele de sport, ca să se facă și teorie. 
 
„Potrivit legii educației, toate disciplinele din programa școlară trebuie să aibă manual” a subliniat el.