Evenimentul Zilei > International > TSUNAMI NIMICITOR. A ucis peste 280 de OAMENI, iar alți 1000 sunt grav RĂNIȚI. Breaking News Mondial
TSUNAMI NIMICITOR. A ucis peste 280 de OAMENI, iar alți 1000 sunt grav RĂNIȚI. Breaking News Mondial

TSUNAMI NIMICITOR. A ucis peste 280 de OAMENI, iar alți 1000 sunt grav RĂNIȚI. Breaking News Mondial

Un tsunami provocat de eruperea vulcanului Karkatau a distrus tot în calea sa. 280 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar 1000 au fost răniţi, în timp ce peste 50 de persoane sunt încă dispărute.
Experţii avertizează cu privire la riscul unor noi valuri mortale după acest tsunami, din cauza activităţii vulcanice.  
 
Echipe de salvatori, cu ajutorul unor escavatoare şi altor echipamente grele, au încercat să degajeze ruine de pe malurile devastate ale strâmtorii, de unde mii de persoane au fost evacuate. 
 
„Numărul victimelor va continua să crească”, a preconizat Sutopo Purwo Nugroho, un purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale indoneziene de Gestionare a Catastrofelor.
 
Mai multe persoane au susprins momentul teribil în care valul a venit chiar în timpul unui concert al trupei pop "Seventeen". Membrii formaţiei au fost aruncaţi de pe scenă, împinşi de apă. Doi membri ai formaţiei, dar şi managerul acesteia au murit, iar alţi trei, între care şi soţia solistului vocal au fost daţi dispăruţi.