Oleg Kocetkov, purtător de cuvânt al armatei ruse, a precizată că trupele ruse staţionate în regiunea separatistă prorusă au tras aproximativ 100.000 de unităţi de muniţie. La manevre au fost folosite lansatoare de rachete și au luat parte vehicule blindate de transport de trupe, a mai declarat Kocetkov.

Autorităţile de la Chişinău se tem de prezenţa rusă în Transnistria, intensificată după ce Moscova a anexat anul trecut Peninsula ucraineană Crimeea, în contextul în care Rusia este acuzată de către Kiev şi Occident că susţine cu armament şi trupe separatiştii proruşi din estul Ucrainei, acuzaţii respinse de către ruşi.

Transnistria, o regiune sepatistă cu o populaţie predominant rusofonă şi rusofilă, şi-a proclamat independenţa faţă de Republica Moldova în anii '90, din cauza unor temeri că aceasta se putea uni cu România, în urma prăbuşirii fostei Uniuni Sovietice.

Premierul moldovean, Chiril Gaburici, urmează să efectueze astăzi o vizită la Tiraspol, pentru a se întâlni cu liderul transnistrean, Evgheni Şevciuk. Întrevederea este programată la complexul hotelier Rossia, în vederea semnării unei colaborări în domeniul asigurărilor, iar la finalul întâlnirii este programată o conferinţă de presă comună. Este vorba despre a doua întrevedere dintre Gaburici şi Şevciuk. La prima întâlnire, în 14 martie, a fost prelungit memorandumul privind circulaţia trenurilor de marfă prin regiunea transnistreană.