Trump LUPTĂ CU STATUL PARALEL în SUA. Dezvăluiri de ultimă oră ale unui fostului ofițer SRI, Daniel Dragomir

Trump LUPTĂ CU STATUL PARALEL în SUA. Dezvăluiri de ultimă oră ale unui fostului ofițer SRI, Daniel Dragomir

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, a organizat duminică o conferinţă de presă, al cărei scop principal a fost lansarea iniţiativei civice România 3.0. În plan secundar, Dragomir a subliniat încă o dată că în România se duce o luptă acerbă pentru preluarea puterii între „securitatea 2.0” şi statul însuşi.

Fostul ofiţer al Serviciului Român de Informaţii este convins că „România este astăzi prizoniera unor structuri de putere ocultă, nelegitime, subordonate unor interese străine”.

„Mass-media le-a numit statul paralel. Eu le numesc şi vi le prezint ca securitatea 2.0, a doua formă pe care securitatea a îmbrăcat-o după decembrie 1989. Azi începe o luptă între România şi această securitate infiltrată în instituţiile statului.

Tabăra statului paralel are o caracteristică specifică - externă - ca fiecare să aibă un dosar - la securitate, la parchet, la ANAF. Ţara ne-a fost arestată. Noi toţi suntem arestaţi de o putere ascunsă, ilegitimă şi abuzivă care, recurgând la subversiune, şantaj, ameninţări, determină deciziile politice, subminând astfel mecanismele democratice stabilite de Constituţie şi de legile ţării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Această putere este străină de interesul naţional: este o putere coruptă, formată din oameni şi grupuri de interese din sfera instituţiilor de forţă şi subordonată presiunilor externe. Ea înlocuieşte puterea politică legitimă, rezultatul exprimării voinţei poporului român prin alegeri libere şi democratice.

A infiltrat majoritatea instituţiilor statului şi îşi păstrează puterea şi influenţa prin manipularea abilă a emoţiilor colective ale unor segmente bine intenţionate ale populaţiei”, a declarat Daniel Dragomir.

Pentru a combate aspectele menţionate mai sus, Dragomir vrea ca toate ONG-urile să prezinte trimestrial toate intrările de bani, interne şi externe. Dacă nu fac acest lucru, acesta doreşte radierea automată a respectivelor asociaţii.

Cu privire la subiectul „statul paralel”, fostul colonel al SRI a susţinut că inclusiv preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump „se luptă astăzi cu structurile unui stat paralel care afectează chiar şi SUA”.

Pentru a-şi populariza demersurile, Dragomir intenţionează să efectueze mai multe deplasări şi întâlniri atât în România, cât şi în afara ţării, în următoarea perioadă. Întrebat fiind cine îl susţine în toate aceste acţiuni, acesta a spus că este ajutat de „foarte mulţi cetăţeni ai României” care aderă la ideile sale, dar şi de către familie. În ceea ce priveşte sursele de finanţare, Dragomir a explicat că se bazează pe resursele proprii, dar urmează să lanseze un apel către „toţi cei care doresc să sprijine transparent această iniţiativă”.

Simbolurile alese pentru iniţiativa civică sunt barda lui Mihai Viteazul, sabia lui Ştefan cel Mare şi sabia lui Constantin Brâncoveanu. „Aceste arme sunt reprezentate prin cuvânt, astăzi, prin conferinţă de presă. Vor fi reprezentate prin a merge în teritoriu şi a mă întâlni cu oamenii, vor fi aceste arme - armele unor proiecte desfăşurate în continuare. Clar, stilizarea arată că nu se va purta pe calea armelor, că nu va lua nimeni barda şi sabia”, a completat Dragomir.