Administrația Trump a creat o "echipă de elită" la Departamentul de Stat pentru politica Iranului, sperând să eficientizeze executarea noii sale strategii agresive față de republica islamică.  Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că echipa va fi responsabilă cu "direcționarea, revizuirea și coordonarea tuturor aspectelor legate de activitatea Iranului a Departamentului de Stat", care îi raportează direct activitatea întreprinsă.

„Sperăm că într-o zi vom putea încheia un nou acord cu Iranul, dar trebuie să vedem schimbări majore", a spus Pompeo, citat de jpost. Brian Hook, diplomat veteran, va conduce grupul cu noul titlu de reprezentant special pentru Iran. Hook a fost în primul rând responsabil cu elaborarea unei strategii pentru administrație privind ieșirea din acordul nuclear și în prezent se află în legătură cu aliații americani.  Hook a spus că Iranul va trebui să-și demonstreze dorința de a-și schimba fundamental comportamentul în regiune înainte ca discuțiile directe să poată fi reluate între cele două națiuni.

Administrația Trump crede că forțele iraniene sunt responsabile în primul rând de destabilizarea continuă a Irakului, a Siriei, a Libanului și a Yemenului.  "Scopul activității maligne iraniene este atât de larg răspândit", a declarat, ieri, Hook reporterilor Departamentului de Stat. "Regimul iranian a fost o forță de instabilitate și violență".  El a refuzat să numească alți oficiali în noua echipă.