Evenimentul Zilei > International > Trump cere amânarea alegerilor. De ce îi este frică președintelui SUA. „Va fi o mare ruşine pentru SUA”
Trump cere amânarea alegerilor. De ce îi este frică președintelui SUA. „Va fi o mare ruşine pentru SUA”

Trump cere amânarea alegerilor. De ce îi este frică președintelui SUA. „Va fi o mare ruşine pentru SUA”

Bătălia pentru fotoliul de la Casa Albă a atins limite la care puțini politicieni preconizau să se întâmple.

Recent, președintele în funcțiune, Donald Trump a solicitat amânarea alegerilor prezidenţiale, motivând că acestea ar putea fi fraudate în contextul pandemiei de coronavirus.

Preşedintele SUA a publicat joi pe Twitter un mesaj prin care, după ce a tatonat ideea în ultimele săptămâni, a cerut explicit ca alegerile prezidenţiale din 2020 să fie amânate, pentru a nu risca fraudarea masivă a scrutinului.

Potrivit președintelui american, votul prin corespondenţă ar fi unealta perfectă pentru fraudă electorală.

Prin adoptarea acestui sistem de vot, care ar avea o mare pondere din totalul voturilor exprimate, ar putea apărea nereguli grave.

Ideea lansată de Trump vine în contextul în care sondajele arată o scădere din ce în ce mai mare faţă de rivalul Joe Biden, provocată de modul perceput ca dezastruos în care a gestionat criza COVID 19.

„Prin votul prin corespondenţă universal (nu doar al celor ce nu pot ajunge la urne, care este bun), 2020 va fi cel mai inexact şi fraudulos scrutin din istorie. Va fi o mare ruşine pentru SUA. Să amânăm alegerile până când toată lumea va putea să voteze normal şi în condiţii de siguranţă?”, a scris preşedintele SUA pe Twitter.

Statele americane vor să identifice şi să aplice măsuri prin care oamenilor să le fie mai ușor să voteze prin corespondență pentru a micșora capacitatea de răspândire a coronavirusului.

Joe Biden beneficiază de un avans confortabil în fața republicanului Donald Trump

Candidatul democrat Joe Biden are un avantaj de 14 puncte procentuale față de Donald Trump, într-un sondaj de opinie la nivel național publicat miercuri.

Fostul vicepreședinte al lui Barack Obama conduce lejer în intențiile de vot ale femeilor, tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, precum și al minorităților, în special al americanilor de culoare și hispanicilor.

Donald Trump a pierdut mulți alegători, din cauza modului în care liderul actual de la Casa Albă a gestionat pandemia de Covid-19, potrivit romaniatv.net

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: