Evenimentul Zilei > International > Trump pune capăt BLOCAJULUI administrației federale! Anunț de ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă cu zidul de la frontiera cu Mexicul
Trump pune capăt BLOCAJULUI administrației federale! Anunț de ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă cu zidul de la frontiera cu Mexicul

Trump pune capăt BLOCAJULUI administrației federale! Anunț de ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă cu zidul de la frontiera cu Mexicul

„Shutdown-ul” administrației federale a fost oficial stopat, a declarat președintele Donald Trump, care a anunțat un acord ce prevede o finanțare temporară, până pe 15 februarie a serviciilor publice federale.

Cu toate acestea, un nou blocaj financiar ar putea să apară, dacă până la această dată nu se va găsi niciun consens bugetar în privința ridicării zidului la granița cu Mexic, informează Agerpres.ro.

„Sunt foarte mândru să anunţ astăzi că am ajuns la un acord pentru a pune capăt blocajului şi a redeschide guvernul federal”, a declarat Donald Trump, care urmează să semneze un text în acest sens aprobat atât de democraţi cât şi de republicani.

„La capătul a 36 de ore de discuţii aprinse şi de dialog, am auzit şi văzut destule de partea democrată şi republicană privind dorinţa lor de a lăsa deoparte politica partizană”, a spus preşedintele american.

Blocajul din administrația federală a durat o lună de zile și a afectat 800.000 de funcţionari.

Trump a mai anunțat că o comisie formată atât din republicani, cât şi din democraţi, se va reuni pentru a discuta nevoile de securitate la frontieră ale SUA.

"Nu avem altă opţiune decât să construim un zid puternic sau o barieră din oţel", a mai spus Trump.