Donald Trump l-a propus ca ambasador în Rusia pe pe Jon Huntsman, fost candidat prezidențial.

Este o funcțue importantă și sensibilă, în același, în contextul acuzațiilor și investigațiilor referitoare la întâlniri și legături între membri ai campaniei lui Trump și Rusia, scrie The Independent.

Președintele i-a făcut această ofertă lui Huntsman la începutul săptămânii, a spus un oficial al Casei Albe, în ciuda unor ciocniri publice între cei doi, în trecut.

Huntsman a declarat că a acceptat postul, a spus oficialul de la Casa Albă. Fostul guvernator de Utah nu a comentat, deocamdată, informația.

Huntsman a mai fost, de două ori, ambasado: în Singapore, în timpul lui George W. Bush, și în China, în mandatul lui Barack Obama.

Huntsman, care a candidat la președinție în 2012, a fost luat în considerare, la început, și pentru funcția de secretar de Stat.

Fostul guvernator, membru al sectei mormonilor, a avut o relație cu urcușuri și coborâșuri cu Trump, în timpul campaniei electorale de anul trecut.

Nu s-a grăbit să-l susțină pe candidatul republican la nominalizare, ci doar după. A cerut, însă, ca Trump să se retragă din campanie, după ce a fost dezvăluită, în octombrie, o înregistrare video din 2005, în care făcea comentarii sexuale la adresa femeilor.

Dacă va fi confirmat, Huntsman va deveni unul dintre cei mai importanți ambasadori americani, conducând misiunea SUA într-o țară cu care relațiile s-au deteriorat în ultimii ani, în special după acuzațiile privind amestecul în campania electorală prezidențială.