Evenimentul Zilei > International > Trump șochează din nou! Patronul unei echipe de fotbal, noul AMBASADOR SUA la Londra
Trump șochează din nou! Patronul unei echipe de fotbal, noul AMBASADOR SUA la Londra

Trump șochează din nou! Patronul unei echipe de fotbal, noul AMBASADOR SUA la Londra

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat joi că îl va numi oficial ambasador în Mare Britanie pe colectorul de fonduri republican Woody Johnson, proprietar al unei echipe de fotbal american, relatează AFP.

Decizia era aşteptată din luna ianuarie, pentru că preşedintele ales în noiembrie anunţase că intenţionează să îl numească pe Woody Johnson ca ambasador pe lângă cel mai apropiat aliat european în cursul unui dejun cu congresmeni republicani şi membri ai noului guvern. 

Woody Johnson, 70 de ani, este proprietarul echipei de fotbal american New York Jets şi are un lung trecut de colector de fonduri pentru partidul republican. Anul trecut, el a fost numit co-lider al echipei naţionale de strângere de fonduri a lui Donald Trump. 

De asemenea, este moştenitorul unei mari averi provenite de pe urma uneia dintre cele mai mari firme americane, gigantul farmaceutic Johnson & Johnson, înfiinţată de străbunicul său în 1887, anunță Agerpres. 

Preşedinţii care şi-au preluat recent mandatul îi recompensează frecvent pe principalii lor susţinători, donatori sau colectori de fonduri cu posturi prestigioase de ambasadori. 

Până în prezent, au fost atribuite numai câteva din cele peste 70 de posturi de ambasadori vacante. 

Woody Johnson a cumpărat New York Jets în 2000. Echipa a încheiat sezonul 2016 cu cinci victorii şi 11 înfrângeri