Totul începe cu „deschiderea unei afaceri”. O româncă din Spania, rezidentă în Ourense, avea un „mic business” în cadrul căruia vindea brichete pe stradă.

Ea este acum cercetată pentru furt, după ce, prin metoda „îmbrățișarea afectuoasă”, a sustrat de la un bătrân suma de 1.250 de euro.

Femeia și-a abordat victima, pozând ca un vânzător stradal de brichete. Octogenarul nu era interesat de cumpărare, dar femeia a început să se angajeze în discuții cu el pentru a-i câștiga încrederea. După câteva minute de dialog, românca i-a cerut octogenarului să-i dea o îmbrățișare ca adio, moment în care a profitat de ocazie pentru a-i sustrage portofelul pe care îl ținea în buzunarul jachetei. Victima tocmai a retrăsese 1.250 de euro din contul său de economii.

Bărbatul a anunțat Garda civilă, care a stabilit apoi un dispozitiv de supraveghere în jurul târgului, nu a localizat presupusul autor al faptei. Însă polițiștii au interogat mai multe persoane, printre care și pe româncă, pe care ulterior a recunoscut-o chiar victima sa, scrie Stiridiaspora.