Evenimentul Zilei > Actualitate > „Trucul cu bricheta”. Românii ridică înșelăciunea la rang de artă
„Trucul cu bricheta”. Românii ridică înșelăciunea la rang de artă

„Trucul cu bricheta”. Românii ridică înșelăciunea la rang de artă

Cum a deposedat o româncă din Spania un bătrân de aproape 1300 de euro? Trucul care a adus-o în atenția autorităților a fost făcut public pentru ca alte persoane să nu mai cadă pradă înșelătoriei stradale.

Totul începe cu „deschiderea unei afaceri”. O româncă din Spania, rezidentă în Ourense, avea un „mic business” în cadrul căruia vindea brichete pe stradă.

Ea este acum cercetată pentru furt, după ce, prin metoda „îmbrățișarea afectuoasă”, a sustrat de la un bătrân suma de 1.250 de euro.

Femeia și-a abordat victima, pozând ca un vânzător stradal de brichete. Octogenarul nu era interesat de cumpărare, dar femeia a început să se angajeze în discuții cu el pentru a-i câștiga încrederea. După câteva minute de dialog, românca i-a cerut octogenarului să-i dea o îmbrățișare ca adio, moment în care a profitat de ocazie pentru a-i sustrage portofelul pe care îl ținea în buzunarul jachetei. Victima tocmai a retrăsese 1.250 de euro din contul său de economii.

Bărbatul a anunțat Garda civilă, care a stabilit apoi un dispozitiv de supraveghere în jurul târgului, nu a localizat presupusul autor al faptei. Însă polițiștii au interogat mai multe persoane, printre care și pe româncă, pe care ulterior a recunoscut-o chiar victima sa, scrie Stiridiaspora.