Evenimentul Zilei > Sport > Tricolorii, remiză rușinoasă pe terenul ultimei clasate, Kosovo! Naționala se îndepărtează de EURO
Tricolorii, remiză rușinoasă pe terenul ultimei clasate, Kosovo! Naționala se îndepărtează de EURO

Tricolorii, remiză rușinoasă pe terenul ultimei clasate, Kosovo! Naționala se îndepărtează de EURO

Naționala de handbal masculin a României a ratat inexplicabil victoria în deplasarea de ieri seară, din micuțul stat ex-iugoslav, Kosovo.

Pentru a-și asigura locul doi în grupă și a se apropia de calificarea la Campionatul European din 2022, tricolorii aveau nevoie uriașă de toate cele două puncte puse în joc în confruntarea cu „lanterna roșie”. Călin Căbuț și ceilalți coechipieri ai săi au început în forță disputa cu kosovarii și au luat un avantaj considerabil pe tabela de marcaj, încă din primele minute.

Trupa condusă de selecționerul Rareș Fortuneanu a defilat pe parchetul din Kosovo în prima repriză, dar a rămas, apoi, fără baterii în următoarele treizeci de minute. Chiar dacă au intrat la cabine cu un avans consistent, de cinci goluri (14 – 9), tricolorii au căzut în partea secundă și au obținut până la urmă, cu mari emoții, chiar și o remiză  (23-23).

Românii vor revanșa

Fortuneanu speră însă că elevii săi și-au învățat din plin lecția și își vor reveni până la returul de peste trei zile, programat în 14 martie, în „Sala Polivalentă” din București.

„Plecăm favoriți, dar este bine să știm că noi suntem propriii noștri adversari. Nu putem avea sincope și trebuie să fim concentrați pentru toate cele șaizeci de minute. Momentele în care te crezi superior sunt cele mai periculoase și, de aceea, e nevoie de atenție maximă” a fost mesajul tranșant al selecționerul Rareș Fortuneanu pentru Cristian Fenici și compania.

Aflați aproape de a ajunge, din nou, la un turneu final de Campionat European, după o absență de nu mai puțin de 26 de ani, tricolorii nu își mai permit niciun pas greșit în revanșa cu kosovarii. „Este un pic mai greu să te concentrezi când știi că adversarul este mai slab valoric, însă miza este atât de mare încât nu putem să mai comitem erori” a spus și jucătorul Cristi Ghiță.

La capătul a trei partide, naționala României ocupă locul secund în grupa din preliminarii, cu o victorie, un rezultat de egalitate și o înfrângere. Suedia domină autoritar, având punctaj maxim, iar principala contracandidată a tricolorilor în lupta pentru calificare rămâne Muntenegru.