Naționala României a răsuflat ușurată după cel de-al doilea meci din campania de calificare la Euro 2020. „Tricolorii” și-au făcut viața ușoară în meciul cu modesta reprezentativă a Insulelor Feroe, de care au trecut cu 4-1.

Cosmin Moți le-a făcut cadou un penalty

„Dubla” lui Claudiu Keșeru (29 și 33) și golurile lui Ciprian Deac (26) și George Pușcaș (63) au făcut diferența.

De partea cealaltă, oaspeții l-au învins pe Ciprian Tătărușanu dintr-un penalty provocat de Cosmin Moți și transformat de Davidsen Viljormur (40). De altfel, fundașul central a fost ezitant, la fel ca și colegul său, Dragoș Grigore, și voci din anturajul naționalei spun că selecționerul Cosmin Contra ar vrea să renunțe la convocarea celor doi.

„N-au fost ușor de gestionat aceste două zile”

O victorie care nu poate entuziasma, dar care era obligatorie în contextul ecuațiilor complicate din Grupa F. Mai ales că prima reprezentativă era la pământ după debutul cu Suedia (scor 1-2).

„Vreau să felicit jucătorii pentru felul în care au abordat acest meci, pentru că n-au fost uşor de gestionat aceste două zile de la înfrângerea cu Suedia. Au reușit să treacă peste acest lucru și să facă lucrurile așa cum trebuie să le facă împotriva unei echipe care se apără foarte bine și care pe contraatac joacă destul de bine, o echipă nordică care aleargă după fiecare minge”, a declarat Cosmin Contra.

„Nu am fost niciodată răzbunător”

Selecționerul a vrut să lămurească și misterioasa excludere din lot a lui Alexandru Mitriță. Atacantul a fost titularizat în Suedia, acolo unde a evoluat catastrofal. „

În cazul lui Mitriță a fost chestie internă. E o chestie internă. El nu a fost supărat, în niciun caz. Din datele InStat și din ce am văzut în zilele premergătoare meciului m-au făcut să iau decizia asta. Nu am fost niciodată răzbunător. Accept anumite lucruri, dar nu voi accepta niciodat ca vreun jucător, indiferent de numele lui, să vină și să nu dea totul pe teren. Dacă joacă bine la echipa de club și va veni cu parametri fizici mai buni ca acum, va juca”, a explicat selecționerul. Tot marți, în Grupa F, Spania a învins Malta, în deplasare, scor 0-2, iar Norvegia a remizat cu Suedia, scor 3-3. „Tricolorii” vor juca următoarea „dublă” din preliminarii, pe 7 și 10 iunie, în deplasare, cu Norvegia, respectiv Malta.