Evenimentul Zilei > Actualitate > „Tricolorii” dau peste complexul muntenegrean
„Tricolorii” dau peste complexul muntenegrean

„Tricolorii” dau peste complexul muntenegrean

Naționala României încheie campania din faza grupelor Ligii Națiunilor cu un test pe care îl va da la Podgorica. În ultimele trei meciuri disputate contra ex-iugoslavilor, prima reprezentativă nu s-a impus niciodată.

România joacă, în această seară, de la ora 21.45 (în direct la Pro TV) ultima partidă a Grupei a 4-a din seria a 3-a valorică a Ligii Națiunilor.

Sârbii au scăpat în câștigători

Elevii lui Cosmin Contra evoluează în deplasare, cu Muntenegru, și are neapărată nevoie de un succes.

Clasamentul grupei arată astfel: 1. Serbia 11p, 2. România 9p, 3. Muntenegru 7p, 4. Lituania 0p. Într-o mare măsură, sârbii vor câștiga grupa, pentru că vor juca, acasă, cu reprezentativa Lituaniei. Chiar și cu un rezultat de egalitate la Podgorica, „tricolorii” pot termina pe locul secund, dar asta nu va însemna mare lucru.

 

Șanse mari să intrăm în urna a 4-a

La final se va face un clasament între cele patru echipe clasate în grupele celei de-a 3-a serii pe locul al 2-lea. Ideal ar fi ca România să fie pe primele două poziții ale ierarhiei, în perspectiva meciurilor de baraj din Liga Națiunilor.

Simplificând un algoritm de calcul foarte complicat, naționala „tricoloră” va fi, cel mai probabil, în urna a 4-a valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului European din 2020. Iar asta înseamnă, teoretic, șanse foarte mici de calificare. România va înfrunta, diseară, un adversar care nu i-a priit deloc în ultima vreme.

 

Trei meciuri fără victorie cu muntenegrenii

În preliminariile pentru calificarea la Mondialul din 2018, prima reprezentativă a remizat, acasă, cu Serbia (scor 1-1), apoi a fost învinsă în deplasare, scor 0-1. Nici în această campanie n-am avut succes cu foștii iugoslavi, contra cărora am remizat, pe teren propriu, fără goluri. Față de jocul cu Lituania, câștigat cu scorul de 3-0, selecționerul Contra va opera mai multe schimbări în echipa de start.

 

Intră Răzvan Marin

Fundașul dreapta Romario Benzar s-a accidentat, n-a făcut deplasare în Muntenegru și vas fi înlocuit de Cristi Manea. În flancul stâng defensiv, Nicuțor Bancu îi va lăsa locul lui Alin Toșca, iar la mijloc, la închidere, Răzvan Marin va intra titular, urmând ca Nicolae Stanciu să fie avansat în trioul ofensiv din spatele vârfului George Pușcaș sau George Țucudean.