Echipa naţională de fotbal a României s-a umplut din nou de penibil, după ce a fost învinsă, miercuri seară, de modesta formaţie a Macedoniei, cu scorul de 1-0.

Tricolorii au bifat trei eşecuri din tot atâtea partide amicale susţinute în 2010 (precedentele jocuri au fost cu Israel, scor 0-2, şi cu Ucraina, scor 2-3) şi se îndeaptă cu paşi repezi spre locul pronosticat de selecţionerul Răzvan Lucescu, în lumea a treia a fotbalului.

Răzvan Lucescu: „Orice facem, nu ne iese nimic”

Prestaţia jalnică a tricolorilor a lăsat urme adânci în sânul primei reprezentative, jucătorii şi antrenorii exprimându-şi la unison frustrarea. Selecţionerul Răzvan Lucescu a părut mai debusolat ca niciodată. Antrenorul tricolorilor a găsit o explicaţie halucinantă pentru colapsul naţionalei: „Orice facem, nu ne iese nimic. Am jucat fără luciditate, cu disperare.Pentru moment, nu mai speriem pe nimeni”.

Lucescu junior a încercat să mute o parte din responsabilitatea situaţiei actuale şi pe umerii altora: „Într-o atmosferă cum e cea de acasă, lucrurile nu vor funcţiona!”. Răzvan susţine că nu dă doi bani pe atacurile pornite de toţi aliaţii lui Ioan Becali: „Nu-mi mai pasă de atacuri, m-am obişnuit. Am fost atacat că am acuzat arbitrajul şi aici recunosc că am greşit”.

Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, ştia cum puteau fi evitate ruşinea şi scandalurile recente de la naţională: „Puteam să nu organizăm nici o acţiune şi nu ne-ar fi criticat nimeni. Dacă făceam aşa, nu am fi avut nimic de câştigat!”.

Raţ: „M-aş face de râs dacă aş căuta scuze”

Jucătorii au privit cel mai realist ruşinea de la Villach (Austria). „Noi suntem principalii vinovaţi şi nu avem scuze. E grav dacă nu mai speriem nici pe Macedonia. M-aş face de râs dacă aş căuta scuze, dar ne-au dat gol dintr-o jumătate de ocazie, iar în repriza secundă cred că n-au trecut de două ori jumătatea terenului”, a spus Răzvan Raţ.

„Suntem supăraţi şi frustraţi că nu am reuşit să câştigăm. Suntem disperaţi după victorie”, a completat Mirel Rădoi. „Finul” mai are un motiv de supărare, el fiind scos la vânzare de Al-Hilal.

"Nu mai speriem pe nimeni. Oricine era în locul meu păţea la fel. E în firea noastră să scuipăm şi să dăm cu noroi.“
RĂZVAN LUCESCU, selecţionerul naţionalei României

PENIBIL

Ne-au bătut nişte iluştri anonimi

Macedonia se află clasată pe locul 61 în clasamentul FIFA. Înaintea meciului cu România, Mirsad Jonuz, selecţionerul ex-iugoslavilor, spunea că va folosi mai multe rezerve, care nu evoluaseră în meciul precedent cu naţionala Azerbaidjanului. Astfel că „tricolorii” s-au făcut de râs în faţa unor iluştri anonimi.

Edin Nuredinoski, portarul care nu a primit gol de la tricolori, evoluează în Cipru, la echipa Ethnikos (locul 7). Fundaşul Slavco Georgievxki a jucat în ultimul sezon doar trei meciuri pentru aceeaşi echipă cipriotă. Mijlocaşul Agim Ibraimi este legitimat la modesta echipă slovenă Olimpija Ljubljana, iar Velice Sumulikovski evoluează în liga a doua engleză, la formaţia Preston North End.

Macedonia nu a contat pe marea vedetă Goran Pandev, coechipier cu Cristi Chivu, la Inter Milano.

ROMÂNIA-MACEDONIA 0-1
Sikov (28)

România: Pantilimon 4, Dănănae 4, Tamaş 4/ (46, D. Goian 4), Chivu 4, Raţ 4, Cr. Tănase/ (53, Ghioane 4), Rădoi 4, Cociş 4, Deac 4/ 68, A. Cristea 4), D. Niculae 4/ (62, Bilaşco 4), Mazilu 4/ (46, N. Dică 4).
Antrenor:
Răzvan Lucescu

Macedonia: Nuredinovski 6/ (80, Pacovski), Noveski 6, Popov 6, Mitreski 6, Georgievski 6, Sumulikoski 6/ (58, Alimi 6), Despotovski 6/ (60, Grozdonovski 6), Sikov 7, Ibraimi 6, Trikovski 6/ (67, Ilijoski 5), Savici 6/ (64, Kurtisi 5),
Antrenor: Mirsad Jonuz

Arbitri: M. Krassnitzer 7 – P. Moser 7, D. Trampusch 7 (toţi din Austria);
Stadion:
„Villach Stadthalle” – Villach;
Spectatori: 1.000