Evenimentul Zilei > International > Transsexualii au motiv de bucurie! Statul olandez acordă 2,8 milioane de euro pentru operațiile mamare
Transsexualii au motiv de bucurie! Statul olandez acordă 2,8 milioane de euro pentru operațiile mamare

Transsexualii au motiv de bucurie! Statul olandez acordă 2,8 milioane de euro pentru operațiile mamare

Ministrul Sănătății din Olanda, Edith Schippers, a precizat că va aloca 2,8 milioane de euro din bugetul anual pentru finanțarea implanturilor mamare pe care le solicită transexualii, justificarea lor fiind „că le crește prea puțin pieptul, chiar și după tratamentele hormonale pe care le fac”

Schippers precizează că acest lucru constituie un „obstacol serios” în îndeplinirea dorinței lor de a deveni femei transsexuale, potrivit Agerpres.ro.

„Cred că este important să diminuăm acest obstacol, având în vedere poziția economică a transsexualilor. O schemă de subvenții pentru acoperirea costurilor protezelor mamare poate contribui la aceasta dintr-o perspectivă de emancipare sexuală”, a declarat Edith Schippers, într-o scrisoare adresată parlamentului de la Haga.

Ministrul a mai menționat că începând din primăvara anului viitor transsexualii vor putea beneficia de aceste ajutoare financiare pentru a-și face implanturi mamare.

Edith Schippers a deplâns și faptul că transsexualii care vor să facă astfel de operații sunt nevoiți să aștepte prea mult timp și a cerut instituirea de reguli astfel încât acest timp de așteptare să scadă.

Pe de altă parte, Schippers a admins că acest lucur va fi foarte greu de realizat, întrucât numărul de solicitări crește mai mult decât capacitatea clinicilor.