Schippers precizează că acest lucru constituie un „obstacol serios” în îndeplinirea dorinței lor de a deveni femei transsexuale, potrivit Agerpres.ro.

„Cred că este important să diminuăm acest obstacol, având în vedere poziția economică a transsexualilor. O schemă de subvenții pentru acoperirea costurilor protezelor mamare poate contribui la aceasta dintr-o perspectivă de emancipare sexuală”, a declarat Edith Schippers, într-o scrisoare adresată parlamentului de la Haga.

Ministrul a mai menționat că începând din primăvara anului viitor transsexualii vor putea beneficia de aceste ajutoare financiare pentru a-și face implanturi mamare.

Edith Schippers a deplâns și faptul că transsexualii care vor să facă astfel de operații sunt nevoiți să aștepte prea mult timp și a cerut instituirea de reguli astfel încât acest timp de așteptare să scadă.

Pe de altă parte, Schippers a admins că acest lucur va fi foarte greu de realizat, întrucât numărul de solicitări crește mai mult decât capacitatea clinicilor.