Traian Băsescu s-a întors în Turcia după doi ani

Traian Băsescu s-a întors în Turcia după doi ani

În prima zi a vizitei sale, preşedintele Băsescu s-a întâlnit cu omologul său turc, Abdullah Gül şi cu premierul Recep Erdogan, dar şi cu comunitatea română.

Preşedintele Traian Băsescu a revenit în Ankara la doi ani de la vizita precedentă, pentru a-şi manifesta interesul faţă de posibilitatea ca Turcia să antreneze "tehnicienii" români care vor prelua avioanele F-16 pe care armata le va cumpăra din Portugalia. "Am discutat potenţiala cooperare în problema antrenamentului tehnicienilor, precum şi întreţinerea avioanelor F-16 care vor intra în dotarea armatei române", a spus Băsescu, într-o conferinţă de presă comună cu preşdintele Turciei, Abdullah Gül. Traian Băsescu a mulţumit şi comunităţii turce de afaceri, spunând că aceasta a investit cinci miliarde de dolari în economia României. Şeful statului va vizita, azi, o platformă de producţie a Corporaţiei pentru Industriile Aerospaţiale din Turcia, precum şi Centrul naţional de simulare pentru instruirea piloţilor de F-16. Ginere pentru nepoţică După discuţiile oficiale cu preşedintele Turciei, Abdullah Gül, precum şi cu premierul Recep Erdogan, Băsescu a avut o întâlnire relaxată cu comunitate română din Turcia. Pe parcursul întâlnirii, şeful statului a lăudat stabilitatea politică şi economică a României. Cu o notă oarecum ironică. "Avem un guvern stabil, de 70-80%, nu vedeţi că nu-l clinteşte nimic?", a spus Basescu, în râsetele asistenţei. El i-a contrazis pe cei care sunt nemulţumiţi de ritmul construcţiei de autostrăzi, spunând că aceştia nu văd cât de mulţi bani s-au cheltuit cu reabilitarea drumurilor naţionale. "Mai am o singură dorinţă în mandatul meu: să intrăm în Schengen, măcar cu aeroporturile", a declarat şeful statului. După acest discurs, Băsescu a fost asaltat de admiratori care doreau să îşi facă fotografii cu el. O româncă măritată cu directorul unei companii turce i-a spus că, dacă nepoţica preşedintelui, Sofia, are avere, ar putea să se marite cu baiatul ei. De altfel, viitorul ginere i-a fost prezentat lui Băsescu, care l-a ţinut în braţe. Şeful statului le-a mai povestit admiratoarelor sale că nu se uită la serialul "Suleyman Magnificul" şi a mulţumit pentru faptul că, în Turcia, majoritatea voturilor au venit către el. CITIȚI ȘI:

  • Traian Băsescu, către românii din Ankara: Avem un guvern stabil, nu îl mișcă nimeni de acolo
  • Traian Băsescu: România, interesată ca Turcia să asigure întreținerea avioanelor F-16 care vor intra în dotarea armatei