Aţi avut vreun conflict cu serviciile?

Eu am fost dintotdeauna în conflict cu serviciile, însă nu aplicam tehnica doamnei Kovesi care şi le manifesta public nemulţumirea faţă de SIE.

Ce informaţii există la Cotroceni legat de scandalul dezinfectanţilor?

La Cotroceni au existat foarte multe informaţii despre sănătate. Peste 50% de informaţii erau legate de informatizarea sistemului, despre cardurile de sănătate, etc. De asemenea au existat informaţii despre echipamente medicale distribuite în mod dubios sau despre medici care dădeau reţete unor oameni care nu erau bolnavi. Îmi aduc aminte aceste teme din informările SRI, dar niciodată nu am primit o informare în care să se spună că firma Hexi Pharma distribuie produse dezinfectante diluate în spitalele din România.

Comisia condusă de profesorul Vlădescu a pus un diagnostic de o acurateţe exepţională sistemului de sănătate. Acesta a avut scop schimbarea unei legi care schimba din temelii sistemul de sănătate.

Această cifra de 60.000 care mor cu zile în spitale a fost confirmată de comisia prezidenţială. Nu o consider un eşec al meu, pentru că eu am intuit că avem mari probleme în sănătate şi educaţie. Este eşecul clasei politic e şi al românilor care aruncau cu pietre în mine în 2012.

Laura Georgescu, fosta soţie a lui Dan Condrea a spus că există în calculator nişte documente care arată că există politicieni plătiţi pentru a proteja afacerea

Eu nu spun că nu există corupţie la mijloc, însă pe de altă parte spun că sistemul de sănătate trebuie reformat din temelii, altfel va fi tot mai rău, indiferent de cât investim. Mai mult de a strânge cele mai luminate minţi pentru a propune un proiect de lege în ceea ce priveşte sistemul de sănătate, un preşedinte nu putea face.

În spatele celor care strigau "nu vrem legea" existau grupări mafiote. Avem exemplu public: Hexi Pharma. Nu ştiu cine stă în spatele Hexi Pharma dar este clar că nu putea avea o asemenea evoluţie pe piaţa românească fără a fi susţinută din spate.

Noi avem acum un sistem de sănătate de tip stalinist. Legea voia să introducă capital privat. Cât timp vom utiliza doar bani de la stat în sănătate, vor apărea mai mulţi care vor mulge bani de la stat.

Miniştrii se schimbă foarte des. Ce mafie putea să introducă aceşti miniştri care vin şi pleacă. Nu am fost informat cu privire la aceste grupări mafiote. Echivalentul Hexi Pharma îl găsim şi la eucaţie, pentru că sunt sisteme care se rezervă la adăpostul schimbării liderului din sistem. Acste sisteme există în structură.

SRI  nu poate avea firme iar SIE nu poate prin lege să aibă firme pe teritoriul românesc. Pot avea în sistemul de acoperire dar în niciun caz în România, ceea ce nu înseamnă însă cp diverşi ofiţeri care în nume propriu s au implicat în afaceri utilizând de multe ori informaţii din servicii.

Spun foarte clar un lucru: serviciile NU se implică, însă pot fi ofiţeri corupţi care se implică în afaceri.