“A fost un troc. Vor plăti ambele partide”,este opinia fostului preşedinte al României, actualmente europarlamentar.

De ce este dezamăgit fostul preşedinte Traian Băsescu

”Am un gust tare amar. S-a jucat o piesă proastă în fața publicului. Este clar că a fost înțelegere între PSD și liberali să-și asume Orban răspunderea pe alegeri în două tururi și să fie o moțiune de cenzură prin care să cadă guvernul, în așa fel încât, pe de o parte, să rămână vionța PSD de a avea alegeri locale într-un singur tur, iar, pe de altă parte, PSD a fost de acord cu dorința PNL de a avea alegeri anticipate. A fost un târg de joasă speță, jucat public. Nu înțeleg de ce nu au spus public «fraților, ne-am înțeles să nu mai fie alegeri în două tururi și să fie anticipate»”, a declarat Băsescu.

Klaus Iohannis se joacă cu viața politică a lui Ludovic Orban?

”Categoric, da. Numai că o acceptă Ludovic Orban. Mi-e foarte greu să înțeleg de ce consideri că este atitudine de om politic să fii desemnat premier și să cazi de trei ori”.
”Să ai 1.100 de primari nu-s puțini și, în mod cert, nici ei nu-și doreau alegeri în două tururi, ca de altfel, și primarii PSD. Deci, aici a fost un troc. (…) PMP nu va conteni să arate aranjamentul între PSD și PNL. În timp ce în față spun că ar fi competitori, și-au păstrat năravurile marelui USL, condus de Ponta și Crin Antonescu. (…) Greșeala pe care au făcut-o PSD și PNL înțelegându-se și încercând să-i înșele pe români că sunt adversari o să-i coste”, a mai afirmat europarlamentarul PMP.

Cine va plăti după acest blat?

 ”De plătit o vor plăti ambele partide, dar cea mai mare parte a facturi o vor încasa liberalii pentru că ei au afirmat a fi altceva decât PSD”, a concluzionat Băsescu în emisiunea ”Se întâmplă acum” moderată de jurnalistul Tudor Barbu.