Evenimentul Zilei > Actualitate > Traian Basescu acuza: Procurorii si judecatorii iau mita!
Traian Basescu acuza: Procurorii si judecatorii iau mita!

Traian Basescu acuza: Procurorii si judecatorii iau mita!

Presedintele a cerut CSM sa aiba o reactie exigenta "cu toata asprimea", fata de abaterile magistratilor.

"Unde mi se pare ca stam foarte rau: sunt cele noua situatii in care procurori si judecatori au fost surprinsi de DNA in flagrant, in situatii de luare de mita la niveluri foarte mici", a spus Basescu.

El a precizat ca este vorba despre sume de 200-300 de euro, ceea ce arata ca respectivii procurori sau judecatori au un obicei din a lua mita.

Pe de alta parte, Basescu a spus ca "prioritatea zero" trebuie sa o constituie dimensionarea corecta a activitatii unui procuror, intrucat un dosar facut rau va afecta si activitatea judecatorului.

Presedintele a suspendat, in jurul orei 10.20, sedinta Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), din cauza zgomotului produs de protestul reprezentantilor Asociatiei Victimelor Magistratilor din Romania, a caror autorizatie pentru manifestatie a expirat la ora 11.30.

Asociatia avea autorizatie pentru organizarea protestului intre orele 10.00 si 11.30. La ora expirarii autorizatiei, protestatarii, aproximativ zece, au plecat din fata sediului Institutului National al Magistraturii, in care se desfasoara sedinta CSM. Imediat, sedinta a fost reluata.

Reactii

Pesedistul Cristian Diaconescu, fost ministru al Justitiei, a declarat  ca presedintele Traian Basescu nu are competenta sa opreasca procedurile CSM..

Purtatorul de cuvant al PSD a criticat suspendarea sedintei CSM de catre Traian Basescu din cauza protestelor Asociatiei Victimelor Magistratilor, apreciind ca "CSM trebuie sa fie o institutie care cultiva dialogul".

El a mai spus ca activitatea CSM nu poate si nu trebuie sa fie blocata.

Rodica Neagu, presedintele Asociatiei Victimelor Magistratilor din Romania, a afirmat ca organizatia pe care o conduce i-a intentat proces lui Traian Basescu din 2002, pentru ca a interzis, in calitate de primar general, noua actiuni de protest pe care intentionau sa le organizeze membrii organizatiei.

Aceasta a precizat ca dupa incheirea protestului de astazi vrea sa discute cu reprezentantii societatii civile din CSM pe tema abaterilor magistratilor, sustinand ca are dovezi certe in acest sens.

Cititi si Scandal la CSM sub ochii lui Basescu.

Anton Pandrea, noul presedinte al CSM