Evenimentul Zilei > Actualitate > Traian Băsescu: România a redus perioada de acordare a vizelor pentru Qatar, Turcia, China
Traian Băsescu: România a redus perioada de acordare a vizelor pentru Qatar, Turcia, China

Traian Băsescu: România a redus perioada de acordare a vizelor pentru Qatar, Turcia, China

Președintele Traian Băsescu l-a anunțat, astăzi, pe ambasadorul Qatarului, Salem Abdullah Sultan Al-Jaber, că turiştii din ţara sa, vor obţine în maxim zece zile viza pentru a veni în România. Tot în zece zile vor obține vize și statele din zona Golfului, Turcia și China.

"Domnule ambasador, am rezolvat într-un mod adecvat problema vizelor: am redus timpul de acordare. Ministerul de Interne a decis deja cu privire la o reducere a duratei de aprobare a solicitării vizelor la maximum zece zile. Este valabil pentru Qatar, pentru ţările arabe ale Golfului, pentru Turcia, China. Sunteţi în acest pachet. Vom comunica acest lucru foarte curând tuturor ambasadelor, această decizie de reducere la maximum zece zile", a spus Băsescu, în debutul întrevederii cu Salem Abdullah Sultan Al-Jaber.

Ambasadorul Qatarului, aflat la Cotroceni în vizită de rămas bun, a precizat că această veste este una foarte bună, în contextul în care există cetăţeni din ţara sa care doresc să viziteze România, atât turişti cât şi oameni de afaceri.

Șeful statului a subliniat că în mandatul lui Salem Abdullah Sultan Al-Jaber au fost dezvoltate foarte multe lucruri în ceea ce priveşte relaţia România-Qatar, amintind şi de cursele operate de compania "Qatar Airways".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: