Evenimentul Zilei > International > TRAGEDIE pentru MONARHIE. Pretendentul la TRON a MURIT
TRAGEDIE pentru MONARHIE. Pretendentul la TRON a MURIT

TRAGEDIE pentru MONARHIE. Pretendentul la TRON a MURIT

Pretendentul la tronul Franţei, Henri de Orléans, conte de Paris, a murit la vârsta de 85 de ani, luni, a anunțat fiul acestuia, Jean d'Orléans, potrivit closermag.fr.

Anunţul a fost făcut de fiul acestuia, Jean de Orléans, în vârstă de 53 de ani, care a publicat, luni, un mesaj pe contul său de pe rețeaua de micro-blogging Twitter: "Cu tristețe vă anunț decesul tatălui meu, contele de Paris, în această dimineață. Rugați-vă pentru el!".

Jean de Orléans moștenește de la tatăl său titlul de conte de Paris.

Henri de Orléans s-a născut pe 14 iunie 1933, la Woluve-Saint-Pierre, în Belgia, unde familia sa trăia în exil. Totuși, în 1948, i s-a permis – înainte de abolirea legii în 1950 – să vină în Franța să își facă studiile la Bordeaux. S-a mutat apoi la Paris, unde a absolvit cursurile Institutului de studii politice. A fost militar, dar și scriitor și pictor, transmite Mediafax.

A fost pretendentul din partea familiei de Orléans la tronul Franței după moartea tatălui său, Henri d'Orléans, în iunie 1999, sub numele de Henri al VII-lea.

Henri era descendentul fratelui mai mic al lui Louis al XIV-lea, Philippe de Orléans, dar și al lui Louis-Philippe I de Orléans (care a domnit 1830 – 1848). Era considerat de regaliștii francezi, numiți unioniști, pretendentul legitim la tronul Franței, ca moștenitor al prințului Henri de Bourbon, conte de Chambord, ultima linie de descendenți ai regelui Louis al XV-lea.