Evenimentul Zilei > Justitie > Doliu la Clejani. Mama, tatăl şi fiul au murit în accidentul din Ungaria
Doliu la Clejani. Mama, tatăl şi fiul au murit în accidentul din Ungaria

Doliu la Clejani. Mama, tatăl şi fiul au murit în accidentul din Ungaria

Patru fetiţe din localitatea Clejani, Giurgiu, au rămas orfane în urma accidentului din Ungaria. Ele şi-au pierdut tatăl, în vârstă de 34 de ani. Cei 14 români morţi în accidentul din Ungaria sunt din judeţele Giurgiu, Teleorman, Argeş şi Neamţ, a confirmat, pentru EVZ, ataşatul român din Ungaria, Ioan Benţe.

Primarul din Clejani, judeţul Giurgiu, Florin Nidelea, a anunţat personal familiile victimelor despre tragedie. El a povestit, pentru EVZ, că o întreagă familie din localitate a pierit în acest accident.

"Era o familie liniştită care mergea cu ziua la lucru. A plecat în Spania ca să muncească pentru că avea o casă în construcţie. Familia Gheorghe a lăsat în urmă patru fetiţe minore", a explicat primarul din Clejani.
Cei care au murit sunt tatăl fetiţelor, Gheorghe Aurel, de 34 de ani, şi părinţii acestuia, Maria, de 49 de ani şi Petre, e 52 de ani, deci bunicii fetelor. O altă victimă a acccidentului, tot din Clejani, este Mircea Costel, de 30 de ani. Despre el, primarul a spus că este căsătorit şi nu are copii. „Am anunţat familiile, iar mâine dimineaţă voi merge la prefectură pentru a găsi soluţii să-i ajutăm”, a mai spus primarul. 

În accident au pierit şi şoferul microbuzului, care era din Piteşti, la fel ca şi un tânăr care a decedat şi el în accident, potrivit prefectului de Argeş, Gheorghe Davidescu.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/x8Aw340id3Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/O9ip6jYm8E0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Identificarea victimelor, dificilă

Potrivit lui Ioan Benţe, victimele sunt opt bărbaţi, patru femei şi doi copii cu vârste de şase şi opt ani. „Este foarte greu să identificăm persoanele, vă daţi seama că a fost vorba de un impact în care maşinile au fost mutate şase metri, iar victimele au fost greu de scos dintre fiare. Unele persoane aveau acte asupra lor, mai avem de identificat două persoane”, a precizat, pentru EVZ, Ioan Benţe.

Până în acest moment, au fost identificate 13 cadavre, iar autorităţile încearcă să stabilească cine este cea de-a 14-a victimă. La spital, sunt în stare gravă şoferul TIR-ului şi un pasager al microbuzului.

Potrivit acestuia, după ce toate persoanele vor fi identificate, poliţiştii unguri vor anunţa Ministerul de Interne din Romania, care, prin inspectoratele judeţene de poliţie îi va anunţa pe aparţinători. Numele a două victime din Alexandria, judeţul Teleorman, şi şapte din Clejani au fost aduse deja la cunoştinţa familiilor, potrivit Realitatea TV.

Singura declaraţie care a fost dată aparţine unui alt şofer de TIR care se afla chiar în spatele TIR-ului implicat în accident. Alte declaraţii au fost luate şi de la reprezentanţii companiei care deţinea microbuzul.

CITIŢI ŞI:

  • Cine e şoferul TIR-ului care a provocat moartea a 15 oameni
  • Tragedia din Ungaria. Microbuzul avea opt locuri, dar transporta 14 pasageri
  • Accidentul rutier din Ungaria. Parlamentarii au eliminat licenţa de transport pentru maşinile cu o capacitate de 8 locuri plus 1
  • Cronologia accidentelor rutiere grave din Ungaria în care au fost implicaţi români
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.