Traficanţi de droguri, prinşi cu marfa în brânza de pizza, au fost condamnaţi astăzi

Traficanţi de droguri, prinşi cu marfa în brânza de pizza, au fost condamnaţi astăzi

Doi bărbați au ascuns o jumătate de tonă de canabis în grămezi de brânză de pizza. Aceştia au fost prinși la graniţă încercând să treacă marfa.

Henrik Ruben, de 28 de ani, și Dominic Leeman, 30 de ani, au încercat să treacă droguri cu o valoare stradală de 5 milioane de lire sterline în două expedieri de brânză, a declarat Agenția Națională a Criminalității .

Cei doi au importat canabisul printr-o companie numită Bertus Foods, cunoscută și sub numele de Global Foods, care a fost înființată  pentru contrabanda cu droguri. Bărbaţii au folosit telefoane criptate pentru a comunica, dar anchetatorii Agenției Naționale pentru Criminalitate au putut accesa şi decoda mesajele lor.

„Perechea a crezut că ne poate păcăli, deghizând canabisul în transporturile de produse alimentare și oferind povești fabricate oficialilor de frontieră. Dar suntem pregătiți și avem instrumente pentru a perturba furnizarea și distribuția de droguri". „Sentința de astăzi marchează sfârșitul unei investigații îndelungate în care am colaborat strâns cu ofițerii Forței de Frontieră. Vom continua să lucrăm cu Forța de Frontieră pentru a perturba infractorii și pentru a proteja Marea Britanie de vătămări",  a declarat Martin Grace, comandant de filială la NCA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ruben a fost astăzi condamnat de un juriu pentru conspirație şi import de droguri. Leeman a fost găsit vinovat pentru aceeași acuzație și condamnat la cinci ani și jumătate. Ei făceau parte dintr-un grup mai larg de criminalitate organizată și operau pe Slough Trading Estate. Brânza trebuia apoi reambalată și expediată înapoi în Olanda pentru a fi folosită din nou, notează theguardian.