„În pofida tuturor eforturilor, biroul procurorului nu a reuşit să descopere nimic important referitor la aceste acuzaţii şi nu a putut să trimită acest caz în faţa tribunalului“, a declarat Olga Karvan, purtătoarea de cuvânt a procurorului TPI.

Informat de MINUK despre răpirile de persoane din Kosovo, care erau trimise în Albania pentru prelevarea de organe, procurorul a declanşat o anchetă preliminară împreună cu misiunea ONU şi autorităţile albaneze, a precizat Kavran.

Într-o carte publicată recent, fostul procuror TPI Carla Del Ponte susţine că liderii albanezilor din Kosovo au fost implicaţi în traficul cu organe prelevate de la circa 300 de prizonieri sârbi, în 1999.

În urma dezvăluirilor Carlei Del Ponte, Serbia a anunţat că va cere justiţiei internaţionale să ancheteze presupusul trafic de organe. Noul procuror TPI, Serghei Brammertz, se va afla astăzi şi mâine în Serbia, pentru prima oară de la numirea sa în funcţie. El se va întâlni cu preşedintele Boris Tadici şi cu premierul Vojislav Koştuniţa.