Toshiba AC100, născut din inteligenţa japoneză şi îmbrăcat cu Android 2.1

Toshiba AC100, născut din inteligenţa japoneză şi îmbrăcat cu Android 2.1

Zilele trecute am pus mâinile pe unul dintre cele mai interesante gadgeturi din ultima vreme. Este vorba de Toshiba AC100, un netbook care vrea să mai deschidă o nouă nişă.

Acesta are drept sistem de operare Android 2.1 al celor de la Google, printre primele dacă nu chiar primul de acest gen. Silenţios şi micuţ cât o jucărie, ascunde sub un design tipic Toshiba un procesor destul de puternic - Tegra 250 Mobile de 1GHz.

La memoria RAM stă binişor: are 512 MB. Capacitatea de stocare nu este prea mare dar este suficientă pentru a vă face fericiţi: de la 8 la 32 de GB.

Ultra-portabil

Ne puteți urmări și pe Google News

Ecranul de 10 inchi s-a dovedit a fi mai mult decât este nevoie, mai ales dacă posesorul lui este o persoană care aleargă mult după informaţie. Greaşeala mea a fost că am încercat să-l testez în timpul unei conferinţe, acolo realizând că acesta nu are nici un program asemănător celor din suita Microsoft Office, aşa că am rămas cu notatul pe hârtie. Chiar dacă nu are touchscreen, fapt care m-a stresat de câteva ori, pentru că m-am trezit cu urme cu degetele pe ecranul laptopului enervat că iconurile nu se activează, laptopul compenzează prin rezoluţia de 1024x600 pixeli.

Modelul este unul ultra-portabil, lucru care este confirmat şi de greutatea lui - sub un kilogram (870 de grame mai precis). Dacă ar fi avut şi un slot pentru un card SIM, şi o pereche de căşti jucăria ar fi fost probabil un concurent foarte dur pentru producătorii de smartphone-uri. În plus, unul din marile sale avantaje este bateria care are o autonomie destul de mare.

Conectivitate şi chat online

Micuţ, micuţ cum este are loc "în frunte" şi pentru un ochi de sticlă de 1.3 MP care este "dublat" şi de un microfon, aşa că statul la "taclale" online nu va fi o problemă. Dimensiunile îl fac să fie de invidiat 26,2 cm x 19 cm x 14/2,1cm. Mai mic decât o coală A4 acesta ajunge să aibă în cel mai subţire punct 1,4 cm. Are şi USB-uri dar şi mini USB.

Cred că această jucărie poate intra uşor în categoria Mobile Internet Device (MID) alături de tablet PC-urile care au tot ieşit pe piaţă în ultima vreme. Tot la conectivitate, adăugăm şi BluTooth-ul şi Wi-Fi-ul. Cât despre 3G, se pare că acesta vine opţional.

<object height="340" width="560"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kYD0sdbGrPw?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/kYD0sdbGrPw?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="340" width="560"></embed></object>