Dacă plănuiți o excursie la Berlin, trebuie neapărat să citiți top 7 cele mai ciudate lucruri despre Capitala Germaniei. Berlinul este plin de surprize 😊

  1. În Berlin sunt mai multe muzee decât zile decât zile ploioase pe an. Așa cum menționam anterior, Berlinul are foarte multe din punct de vedere cultural, dovadă în acest sens fiind cele 180 de muzee. Numărul muzeelor este mai mare decât numărul zilelor ploioase pe an – 106.
  2. Dacă ți se face poftă de bere la 4 dimineața? În Berlin asta nu reprezintă o problemă pentru că există aproximativ 1,000 de magazine Spätis (magazine deschise non-stop) de unde locuitorii și turiștii își pot „reface” stocul de bere. 1000 de modalități de a cumpăra bere ieftină. Sună promițător, nu?
  3. Jumătate dintre berlinezi nu sunt implicați într-o relație. „Capitala Oamenilor Singuri”, așa am fi tentați să o numim. Conform unui studiu din 2015, berlinezii refuză sau chiar urăsc viața de cuplu.
  4. Locuitorii Berlinului sunt foarte „plimbăreți”. Sau cel puțin asta o spun statisticile care arată că în fiecare oră, aproximativ 18 berlinezi se află în căutarea unei noi locuințe în zone diferite ale orașului. În Berlin, o firmă care se ocupă de mutări ar fi o afacere înfloritoare.
  5. Pe lângă artă și cultură, Berlinul este recunoscut și pentru petrecerile sale. Berlinezii sunt printre cei mai petrecăreți europeni, iar zeci de mii de turiști vizitează Berlinul numai pentru petrecerile excentrice. Și de această dată, datele o dovedesc: În fiecare weekend 40,000-50,000 de mii de oameni dansează în cluburile din Berlin. O cifră greu de ignorat.
  6. Berlinul, un oraș multicultural? Ei bine, da. Aproximativ 500,000 de mii de străini din 185 de țări diferite au ales să vină în Capitala Germaniei.
  7. Ieși la o petrecere, se face târziu și nu vrei să cheltuiești sume exorbitante pe taxiuri? Nicio problemă! În Berlin există 11 linii de autobuze de noapte care te lasă chiar în fața ușii.

Te-ar putea interesa și: