Evenimentul Zilei > Actualitate > Toleranţa SEXUALĂ a românilor după opţiunea politică, potrivit Barometrului SOROS 2007
Toleranţa SEXUALĂ a românilor după opţiunea politică, potrivit Barometrului SOROS 2007

Toleranţa SEXUALĂ a românilor după opţiunea politică, potrivit Barometrului SOROS 2007

Sociologul Mircea Kivu a elaborat, pe baza răspunsurilor date de 2000 de persoane, un indice de toleranţă sexuală a românilor în funcţie de opţiunea politică.

Mircea Kivu a a ajuns, în urmă cu zece ani, la concluzia că simpatizanţii Partidului Noua Generaţie, condus atunci de Gigi Becali, şi cei ai PSD erau cei mai mulţumiţi de relaţia lor în cuplu, în timp ce a celor din Partidul Liberal Democrat scârţâia la greu, ei fiind, după PNG, în vârful ierarhiei  relaţiilor sexuale dinaintea căsătoriei. La polul opus se aflau votanţii PRM, care însă recuperau ulterior.

În privinta relaţiilor sexuale de dinaintea căsătoriei, PNG (75%) şi PLD (69%) erau în vârful clasamentului, pe ultimul loc clasându-se simpatizanţii Partidului România Mare, cu 48%. Aceştia recuperau însă pe parcurs, situându-se pe locul doi, împreună cu pediştii, la numărul de persoane cu care au avut relaţii sexuale. Pe primul loc în clasament era PNG, iar la coadă cei care votau cu PSD şi cu UDMR.

 

Aceasta era interpretarea din punct de vedere al orientarii politice a datelor Barometrului de Opinie Publica – mai 2007, al Fundatiei Soros, făcută de sociologul Mircea Kivu, care a elaborat, pe baza răspunsurilor date de cele 2000 de persoane, un indice de toleranţă sexuală.

Mircea Kivu a explicat că printre întrebarile chestionarului a fost şi una referitoare la orientarea politică, ceea ce a făcut posibilă o interpretare şi din această perspectivă.